Kategória: Aktuális.

"Az év közép- és kelet-európai ICT kommunikációs szolgáltatója" díjat olyan szolgáltatónak ítélik oda, amely kiemelkedően példás teljesítményt nyújtott Közép- és Kelet-Európában 2010-2011-ben. A díj a lakossági ügyfelek részére nyújtott infokommunikációs (ICT) szolgáltatásokra vonatkozik, amilyen elsősorban a vezetékes telefon, a vezetékes szélessávú, valamint a televíziós szolgáltatások.

Ebben a díjkategóriában a jelölteket a következő szempontok szerint értékelték, amelyek alapján a Magyar Telekom bizonyult a régióban működő infokommunikációs szolgáltatók legjobbjának:

– az összekapcsolt termékekre előfizetők legmagasabb koncentrációját elért szolgáltató 2010-ben,
– a piacvezető szerep fenntartására képes szolgáltató.

A cégek részletes piaci teljesítményértékelését, a számos kiválasztási kritérium összevetését, valamint az egyes jelöltek egyéni elemzését szakértő ICT elemzőkből álló kutatócsapat végezte. Az infokommunikációs szolgáltatási szegmens folyamatos kutatásának eredményeként a csapat azonosítani tudta azon kiváló teljesítményt és eredményeket felmutató cégeket, amelyek saját iparáguk területén vezetőnek számítanak. Ezt követően elismert iparági vezetőkből álló független bírálóbizottság összegezte az elemzői csapat eredményeit, és a rövid listán szereplő jelöltek közül meghatározta az adott kategória győztesét.
(BrandTrend)