Kategória: Aktuális.
Négy budapesti frekvencia – Budapest 95,3 MHz, Budapest 89,5 MHz Budapest 103,9 MHz és Budapest 102,1 MHz – esetében augusztus 30-án, a vidékieknél szeptember 14-én lehet beadni a pályázatokat.
A jelenleg a Rádió1 által használt 103,9 MHz-es, a Juventus Rádiónál lévő 89,5 MHz-es és a Klubrádió műsorát sugárzó 95,3 MHz-es frekvencia új pályázati kiírásával együtt összesen tíz felhívás jelent meg ma a Médiatanács weboldalán.
A külön megemlített három fővárosi körzeti jogosultságnál a testület kedden a "kevesebb kötöttség, több magyar zene" alapgondolat jegyében véglegesítette a felhívásokat. Ez egyrészt azt jelenti, hogy bármilyen – általános tematikájú – műsorstruktúrával és profillal lehet pályázni -ami több lehetőséget, nagyobb rugalmasságot jelent a műsorterv összeállításánál -, másrészt az egyik fontos értékelési szempont azt eredményezheti a szolgáltatóknál, hogy műsoraikban az általuk vállalt zenei arányokon belül a magyar alkotások egyre nagyobb százalékban jelennek majd meg.
A pályázati procedúra részeként a kihirdetett pályázati felhívás-tervezetekről az NMHH minden esetben nyilvános konzultációt tart, hogy az érintettek véleményét megismerje, és a javaslataikat – indokolt esetben – beépíthesse a véglegesített szövegbe.
Ily módon – a 95,3 MHz közmeghallgatásán elhangzott javaslat alapján – került be a kiírásokba a pályázati iratok (például hiánypótlás) személyes beadási lehetőségén túl számos egyéb új elem is. Sok más között például az is, hogy a pályázók díjajánlata a tervezetthez képest kevésbé lesz hangsúlyos az értékelés során, és hogy a frekvencián hallható műsornak nemcsak a közéleti és zenés, szórakoztató jellege fontos, hanem a tájékoztató funkciója is. E célok mentén természeten a pályázó teljesen szabadon állítja össze műsorstruktúráját, és választja meg egyedi, rá jellemző profilját.
Az alábbi listában szereplő négy budapesti frekvenciánál a pályázatok beadásának napja a közzétételt követő negyvenedik nap, míg a vidékieknél az ötvenötödik nap. A felhívások a www.mediatanacs.hu-ról, "Pályázatok" menüpontja alatti oldalról tölthetők le.
A tíz médiaszolgáltatási lehetőség, amelynek pályázati felhívása a mai napon jelent meg: Budapest 95,3 MHz, Budapest 89,5 MHz, Budapest 103,9 MHz, Budapest 102,1 MHz, Cegléd 92,5 MHz, Szentes 106,1 MHz, Hódmezővásárhely 97,6 MHz, Kalocsa 100,0 MHz, Szeged 95,4 MHz, Ajka 88,8 MHz.
(BrandTrend)