Kategória: Aktuális.
A rocklegenda eddigi pályafutása legnagyobb slágereivel örvendezteti meg a közönséget: a szervezők szerint várhatóan elhangzik majd a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, valamint az 1999 is. 
"Prince a lengyel Open’er fesztivál jóvoltából léphet fel Budapesten" – közölte Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője. A zenész július elején volt az Open’er vendége, és szerződése szerint idén már nem adhatott volna koncertet Európának ezen a részén. A lengyel szervezők azonban beleegyeztek, hogy a kizárólagosságról lemondva kivételt tesznek a Szigettel, Prince pedig vállalta a szereplést. 
A sztárfellépő bejelentésére a Sziget nyitása előtt két héttel, szokatlanul későn került sor – ismerték el a rendezők -, ám várakozásaik szerint, ahogy a világ bármely táján, itt is pillanatok alatt elfogynak majd koncertjére a jegyek. Az Open’er kétórás Prince-műsoráról "szuperlatívuszokban" írtak a kritikusok – jegyezte meg a közlemény.
A nulladik napon a látogatók a korábbi évek nagysikerű világzenei előadói is zenélnek a Szigeten. A Rock-Metál Nagyszínpadon lép fel a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar, valamint a szentpétervári Leningrád zenekar.
(BrandTrend, MTI)