Kategória: Aktuális.
Az Ericsson bejelentette, hogy a vállalat partneri kapcsolatba lépett a T-Mobile USA, Inc. vállalattal a vállalat 4G (HSPA ) mobil szélessávú hálózata egyes részeinek kiterjesztésére, ezáltal az Egyesült Államokban több mint 170 millió előfizető számára elérhetővé téve az akár 42 Mbps elméleti letöltési csúcssebességet. A T-Mobile agresszív fejlesztési tervét (2011 felére a hálózati sebesség megduplázása) támogató bővítés lehetővé teszi a T-Mobile előfizetői számára, hogy élvezzék a gyorsabb video-adatfolyam, fájlletöltés és webböngészés előnyeit.
"Ahogyan a behálózott társadalom felé haladunk, ahol minden olyan készülék, amelynek előnyére szolgál a csatlakoztatás, csatlakoztatva is lesz, a gyorsabb mobil szélessávú sebesség és nagyobb adatkapacitás létfontosságú" – fejtette ki Angel Ruiz, az Ericsson észak-amerikai részlegének vezetője. – "Ezzel a HSPA 42 Mbps hálózatra történő bővítéssel az Ericsson és a T-Mobile USA tovább mélyíti a két vállalat együttműködésének hagyományát."
A jelenlegi HSPA-hálózatokra építő HSPA technológiával nagyobb teljesítmény és sebességek érhetők el: a szolgáltatók így egyszerre képesek nagyobb kapacitással szolgáltatni, és nagyobb adatsebességet biztosítani az erre vágyó felhasználóknak. Ezen kívül a szolgáltatók számára életképes hálózatbővítési alternatívát is biztosít, mivel a mobil szélessáv iránti fogyasztói kereslet folyamatosan növekszik. Az Ericsson becslése szerint a mobil szélessávú előfizetések száma 2016-ra közel 5 milliárd lesz.
"Az Ericssonnal együttműködésben most már még több ügyfél számára elérhetővé tettük a T-Mobile HSPA 42 Mbps hálózatát" – mondta el Neville Ray, a T-Mobile USA műszaki igazgatója. – "Az Ericsson kulcsfontosságú partnerünk a HSPA hálózat bővítésében, amely lehetővé teszi számunkra nagyobb 4G-sebesség, hálózati kapacitás és megbízhatóság nyújtását."
(BrandTrend)