Kategória: Aktuális.
Az egy héten át zajló, rendkívül intenzív szakmai ismeretbővítést és gyakorlati programok bemutatását célzó rendezvényt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Kara és a Magyar Public Relations Szövetség szervezte. A rendezvény házigazdája a Sapientia EMTE, az előadók és a hallgatók egyaránt az intézmény kollégiumában laknak. 

prnye_csoportkep

A Nyári Egyetem ebben az esztendőben a "Település. Önkormányzat. Arculat." Hármasra fókuszál és ennek megfelelően első sorban az önkormányzatok PR és kommunikációs lehetőségeit, valamint kapcsolatait elemzi. 
"Az, hogy a PR Nyári Egyetem immáron nem csak hagyomány, nem csak egy kiváló ötlet, hanem jól érzékelhetően pozitív hatással van a kommunikáció-PR szakra jelentkezők számára is, elsősorban a két szervező kiváló együttműködésének köszönhető." – hangsúlyozta megnyitójában Dr. Bíró A. Zoltán a Sapientia EMTE MTK dékánja

DSC_0051a

Dr. Szeles Péter az MPRSZ elnöke elsősorban a Sapientiának, mint házigazdának mondott köszönetet a szervező munkáért, majd az előadóknak köszönte meg, hogy az idei rendezvény is ilyen rangos magas szakmai színvonalú lehet. 

A Magyarországról érkezett huszonkét előadó arra vállalkozott, hogy az anyaországi gyakorlati tapasztalatokat bemutatják és a lehető legtöbb tudást átadják. Minden nap egy adott témakörre koncentrál, a délelőttök előadásokkal telnek, délután esettanulmányokon keresztül rögzítik az ismereteket.

prnye_megnyito

A hétfői nap az arculaté, kedden a public affairs világába nyerhetnek betekintést a hallgatók, szerdán pedig a sajtó és nyilvánosság témája lesz a középpontban. A hét második felében a marketing-pr, a pénzügyi finanszírozás és a CSR rejtelmeibe avatják be az előadók az érdeklődőket. A szakmai ismeretbővítésen túl a Nyári Egyetem kiváló lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre, valamint Székelyföld megismerésére is.
(BrandTrend)