Kategória: Aktuális.
2011. december elsejétől Anders Bade tölti be a Telenor Magyarország Zrt. pénzügyi vezérigazgató-helyettesi posztját. Bade a távozó Fridtjof Rusten-t váltja, aki a Telenor Csoporton belül néz majd új kihívások elé. Fridtjof Rusten több mint négy évet töltött el vezetői pozíciókban a Telenor Magyarországnál: 2007-ben kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként érkezett a magyar leányvállalathoz, 2009-től pedig pénzügyi vezérigazgató-helyettes volt.
 
"Fridtjof Rusten az elmúlt 4 évben mind kereskedelmi, mind pénzügyi vezérigazgató-helyettesi pozíciójában sokat tett azért, hogy vállalatunk egy kihívásokkal teli időszakban is sikeres maradhasson. Sok sikert kívánok neki jövőbeni munkájához. A folyamatosság fenntartása és a feladatok kellő időben történő átadása érdekében döntöttük úgy, hogy a távozó Fridtjof Rusten utódját már most kinevezzük" – mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója
"Nagyon örülök, hogy Anders Bade személyében vállalatunk pénzügyi részlegének vezetésével egy olyan szakembert bízhattunk meg, aki amellett, hogy már ismeri a telekommunikációs piacot és a Telenort, széleskörű tapasztalatokkal és stratégiai szemléletmóddal is rendelkezik, így segítve további eredményes működésünket" – tette hozzá a vezérigazgató.
 
"Örömmel veszem át a Telenor Magyarország Zrt. pénzügyeinek irányítását, hiszen ebben az új pozícióban továbbra is hozzájárulhatok a Telenor Csoport sikeréhez. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a vállalat pénzügyi stabilitását hosszútávon megőrizzük, eredményességét javítsuk, és versenyképességét tovább fokozzuk" – mondta Anders Bade, leendő pénzügyi vezérigazgató-helyettes.
 
Anders Bade tanácsadóként kezdte pályáját a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cégnél. 2003-tól a Save the Children Norway gyermekvédelmi szervezetnél dolgozott, ahol 7 év alatt pénzügyi igazgatói, operatív igazgatói és ügyvezetőigazgató-helyettesi pozíciókat töltött be. 2010 óta vezeti a Telenor ASA stratégiai osztályát.
 
A Telenor Magyarország Zrt. december 1-jén munkába álló pénzügyi vezérigazgató-helyettese Norvégiában a Norwegian University of Science and Technology egyetemen szerzett diplomát ipari közgazdaságtan mesterszakon. A nős szakember felsőfokon beszél angolul, társalgási szinten pedig németül és spanyolul.