Kategória: Aktuális.
"Más nemzetközi tévécsatornák tapasztalatai, a cég referenciái, a kreativitás, az informatikai tudás, a mozgóképes tartalmak világhálós megjelenítésében szerzett tapasztalatok és a kedvező ár miatt esett a választás a szegedi cégre" – közölte Ferdinand Habsburg, a 2007-ben alapított, berlini székhelyű Da Vinci Media GmbH vezetője.
"A DVL azzal alapvetéssel kezdte el működését, hogy a tanulás is lehet szórakoztató, a fizika vagy a kémia is izgalmas" – mondta az üzletember. Jelenleg tizenöt országban – Kelet-Közép-Európában és Törökországban -, tíz nyelvi változatban sugároz a cég.
A tizenegy esztendeje alapított Creativ Studio Kft. fő tevékenysége kreatív anyagok és ehhez kapcsolódó technikai megoldások készítése. A DVL nem az első nemzetközi tévécsatorna ügyfelei között. A cég hat évvel ezelőtt a Sony Picturestől kapta az első ilyen megrendelést, majd az HBO közép-európai részlege is a partnere lett. 
A vállalkozás a kreatív anyagok mellett három esztendeje már technológiai megoldásokat is szállít a nemzetközi csatornáknak, így Szegeden készült az a szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a mozgóképes anyagok átalakítását modern – például a világhálón is elérhető – formátumokba a Sony Pictures legsikeresebb európai márkája, az AXN számára.
(BrandTrend, MTI)