Kategória: Aktuális.
Új főszerkesztőt neveztek ki a Simicska Lajos munkatársának érdekeltségébe került Metropol élére. Hivatal Péter, a lap vezérigazgatója elmondta: az eddigi főszerkesztő, Izbéki Gábor közös megegyezéssel távozik az ingyenes lapot kiadó cégtől.
A Metropolt június elején vásárolta meg a magyar piacról kivonuló svéd kiadótól a Megapolis Media Zrt., amit előtte két nappal, az Igazságügyi Minisztérium online cégadatbázisa szerint június 2-án, jegyeztek be 81 millió forintos tőkével. Egyetlen részvényese az a Fonyó Károly, aki a Mahir Cityposter Kft. egyik vezető tisztségviselője is.
A Mahir Citypost tulajdonosa pedig a Mahir Magyar Hirdető, amelyet – ahogy akkor az Index írta – sokan a Fidesz "háttérvállalkozásának" tartanak. A cég vezérigazgatója a Fidesz korábbi gazdasági vezetője, a volt APEH-elnök Simicska Lajos. Simicska 1993 és 1995 között a Fidesz gazdasági igazgatója, az első Fidesz-kormány idején 1998 és 1999 között az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal vezetője volt, de ma is a Fidesszel kapcsolatban álló gazdasági kör egyik legbefolyásosabb üzletembereként tartják számon. 
(BrandTrend, MTI)