Kategória: Aktuális.
Az apropót a 75 éves évforduló jelentette, ugyanis 1936-ban bőgtek fel első ízben pályaversenyzés tekintetében versenyautók hazánkban. Az autósport királykategóriájával foglalkozó portál nem csupán a friss hírekre fektet hangsúlyt, hanem igyekszik tradicionális cikkeivel, beszámolóival is kiszolgálni olvasótáborát.
 
Budapesten a Népliget fái között, annak hepehupás, útnak már alig nevezhető aszfaltján egykoron – egészen pontosan 1936. június 21-én – Magyarországon először rendeztek Grand Prix futamot. Épp 75 évvel ezelőtt rajtoltak el a Népligetben az Auto Unionok, Alfa Romeok, Mercedesek, és egy Maserati amiben ráadásul egy magyar versenyző ült Hartmann László személyében.

grand_prix_1936

(Forrás: F1csatorna.hu)

Óriási eseménynek számított ez, melyet az is bizonyított, hogy mintegy 100 000 néző gyűlt össze, hogy megtekintse a versenyt. Lelkesedésüket mutatja, hogy bár a verseny 11.35-kor kezdődött, 10 órára már elfogytak az ülőhelyek, s még a fák tetejére is felmásztak, csak hogy láthassák a köröző autókat.
 
Az F1csatorna a jubileum során F1-es sebességgel repíti vissza a múltba az olvasókat videókkal, korszak-összehasonlító rovatával. A portálról köztudott, hogy a mai autóversenyzés mellett a régmúlt Forma-1-e előtt is tiszteleg az ’Akkor és Most’ rovatával, melyben egy-egy pályaszakaszt hasonlítanak össze két különböző korból. Jelen esetben az egykori népligeti versenypálya került górcső alá.
(BrandTrend)