Kategória: Aktuális.
A kiírók olyan ötleteket vártak, amelyek hozzájárulhatnak  a munkahelyteremtés dinamikusabbá és hatékonyabbá tételéhez, valamint  új online közösségi szolgáltatások bevezetésével segítik  a rugalmas foglalkoztatás hazai elterjedését. A nyílt versenyben résztvevő TOP 10 legtöbb szavazatot kapó ötlet közül neves Mentori Kör választotta  ki  azt a a kategóriánként 2-2- legéletrevalóbb ötletet, amelyek 1 200 000M Ft-os  össz pénzdíjazásban  részesültek, hogy ötletüket megvalósíthassák.
A két pályázható kategória a következő volt:
1. Munkát keresel, nem tudod mi alapján dönts?
Olyan webes tartalmak kialakítására, fejlesztésére várták a kiírók az ötleteket, amelyek munkahelyet kereső vagy váltás előtt álló aktív felhasználói közösséget vonzanak és tartanak össze.  Minél professzionálisabb és a napi életben is használható és hasznos a modell, annál jobb. Külön előny, ha az oldaladhoz mobil-alkalmazás is párosítható. Tevékenységi terület: A munkahelykeresés, munkaerő-kölcsönzés és szakértői hálózatok kiépítése.
2. Közösség együttműködésére épülő szolgáltatások kialakítása.
Olyan üzleti szolgáltatásokra várták a pályázatokat, amelyek a web, mobil és közösségi média hálózatokra épülnek és aktív közösséget tartanak össze.  Tartalom: Bármilyen speciális célcsoportban, tartalomban vagy felépítésben lehetett gondolkodni, lényeg az ötlet és annak kidolgozottsága volt (webstruktúra, funkciók).
A díjazottak:
Az első kategória első helyezettje: Somlóvári Csilla
Az álláskeresők által oly régóta várt specifikus állásportálon kifejezetten részmunkaidős és távmunka állásajánlatokat lehet meghirdetni és olyan álláskeresők regisztrálhatnak, akik ilyen típusú munkát keresnek rövidebb vagy hosszabb időre. Céljuk, hogy a regisztrált tagjaik körében – akár álláskeresőként, akár munkaadóként – egy olyan közösséget építsenek, amelynek tagjai részmunkaidőben, távmunkában vagy akár időszakos jelleggel keresnek vagy kínálnak álláslehetőséget!
A www.resztavmunka.hu honlap elindításával elsősorban azoknak a munkavállalóknak szeretnének segíteni, akik – kisgyermekes szülőként keresik a lehetőséget a munkavállalásra, de nem tudnak vagy nem szeretnének teljes munkaidőben visszatérni a munkaerőpiacra, így akár gyes mellett, vagy később a gyermekük óvodás, iskolás korba kerülését követően is nyitottak a rövidebb munkaidőre vagy a távmunkában történő elhelyezkedésre, vagy – életkorukból adódóan (pl. 50 év felett) nehezebben találnak munkát, és ezért nyitottak az alternatív megoldásokra, így az atipikus foglalkoztatási formákra (részmunkaidő, job-sharing, távmunka), vagy – eltérő okok miatt megváltozott munkaképességű munkavállalóként keresnek részmunkaidőben vagy távmunkában számukra megfelelő álláslehetőséget.
A fenti célcsoport viszonylagos kiszolgáltatottsága a mai hazai munkaerőpiacon ismert, de mindenki tudja, hogy a fenti álláskeresők elkötelezettsége, tenni akarása és -ha lehetősége adódik- a munkában nyújtott teljesítménye is megcáfolja az akár velük szemben, akár a részmunkaidős foglalkoztatással kapcsolatban (indokolatlanul) kialakult munkáltatói előítéleteket.
 
Az első kategória második helyezettje: Sóber Szabolcs
A vállalkozás egy a maga nemében újszerű pályázat-figyelő honlapot kíván létrehozni. Szeretnék a hazai és a szerteágazó nemzetközi információs hálózatok tartalmait egy oldalba sűrítve az érdeklődők elé tárni – mindent, amit arra érdemesnek találnak: ösztöndíjakat, szakmai gyakorlatokat, versenyeket, csereprogramokat, önkéntes munkákat, tanfolyamokat, tréningeket, díjakat. A honlap az információszolgáltatáson túl a különböző ösztöndíj-programokban résztvevő fiatalok közösségi portáljaként is funkcionálna, ahol lehetőség nyílik a tapasztalatok és élmények megosztására is.
Szeretnének továbbá egy olyan tudásbázist is létrehozni,ahol az érdeklődők hasznos információkat kaphatnak, az elképzelések szerint ez egy folyamatosan bővülő adatbázis lenne, mely a látogatók által szabadon szerkeszthető segédanyagokat és tanácsokat,leírásokat is tartalmazna. A hallgatók előtt számtalan lehetőség marad kihasználatlanul, úgy gondolják, hogy ennek oka a megfelelő információ hiánya. A technika mellett a minőségi tartalmat az a szakértelem garantálja, amely az ötletgazdák mögött áll. Nemzetközi tanulmányok képzés során és után számos ösztöndíj, szakmai gyakorlat és állás elnyerését követően szeretnének most másoknak is utat mutatni
A második kategória második helyezettje: Keczán E. Mariann
A Gyöngy Klub mára Magyarország egyik legnagyobb és legkedveltebb ékszerkészítő közösségi portáljává vált. Az oldal sajátossága, hogy minden megtalálható egy helyen (kép, link, videó,fórum, hírek) így nem kell máshova menni egy adott információért. Az oldal kezdő, haladó,profi ékszerkészítőknek, illetve ékszerkedvelőknek ad fejlődési és ismerkedési lehetőséget. Az oldal közössége olyan emberekből áll, akik szeretik az egyedi ékszereket, és szívesen vásárolnának is ilyet. A vállalkozás azoknak jelentene platformot, akik otthon vannak, de nem akarják idejüket semmittevéssel tölteni, tehetségesek és dolgozni szeretnének!
A második kategória második helyezettje:Oborni Katalin
Az oldal kisgyermekek felügyeletét segítene megszervezni. Ha nincs elérhető nagyszülő vagy rokon és a bölcsőde sem fogad be, nem ér rá a kedves szomszédnéni, akkor ki vigyázz a gyerekre ha az anya munkát keres, tanul vagy éppen dolgozik? Nem veszik be a bölcsibe a gyereket, mert nem dolgozik az anyuka, de nem kap munkát mert nem tudja megszervezni a gyerekre való vigyázást – ez az a 22-es csapdája amelyet az ötlete feloldani kíván. 
"Te vigyázol az én kicsimre, cserébe én is viszonzom majd." A cél alulról szerveződő, kis helyi közösségek/önsegítő csoportok létrehozása, főleg, de nem kizárólagosan kisgyerekes szülőknek, hogy segítsék egymást – elsősorban a kisgyermekes nők munkaerő piaci integrációját elősegítendő célok lebegnek a szemünk előtt. Az ötlet tehát egy térképalapú online platform, ami abban segít, hogy offline közösségek jöjjenek létre. 
1. regisztrálom magam: hol lakom, milyen gyermekem (hány éves, stb.) van, mire van szükségem, mit tudok vállalni – felhasználóvá válok 2. a kereső térképen látom a többi felhasználót, böngészek 3. megkeresem a környékemen lakó szimpatikus szülőket, vagy megkeresnek engem, miután már beregisztráltam, ezután felvesszük a kapcsolatot 4. személyesen találkozunk, annak érdekében, hogy kialakítsuk az igényeinknek megfelelő kisközösségünket,megismerkedünk, összejárunk,segítjük egymást.
(BrandTrend)