Kategória: Aktuális.
A hazai művészeti szakma meghatározó képviselői, Angel Judit, művészettörténész és kurátor elnöklésével, június 23-án ülnek össze, hogy elbírálják a kortárs képzőművészet kategóriában beküldött alkotásokat, és kihirdessék a kiválasztott művész nevét.
A Henkel Art.Award. 2011 díjra idén is a kortárs képzőművészet területéről festészet, grafika, fotó, videó és installáció kategóriákban készült alkotásokkal pályázhatnak a művészek. A beküldött pályamunkákat egy többlépcsős kiválasztási folyamat során bírálja el a zsűri. Júniusban egy hazai szakértőkből álló stáb kiválasztja azt az egy pályázót, aki a nemzetközi mezőnybe jut. Ezt követően, szeptemberben, egy kurátorokból és múzeumi szakemberekből álló nemzetközi zsűri Bécsben választja ki azt az öt művészt, akit a Henkel Art.Award. 2011 díjra jelöl. A művészeti díj nyertesét, 2011 novemberében, egy díjkiosztó gála keretein belül hirdetik ki Bécsben.
A Henkel Magyarország Kft. három elismert hazai művészeti szakértőt kért fel arra, hogy elbírálják a magyarországi művészek munkáit, és kiválasszák azt az egy pályázót, akit a nemzetközi döntőbe javasolnak. Angel Judit, Timár Katalin és Hornyik Sándor június 23-án választják ki a nemzetközi mezőnybe jutó művészt.
(BrandTrend)