Kategória: Aktuális.
A délelőtti gyereknapi program helyszíni bejelentkezéssel és a Cimbora Gyermekhíradóval indul a Magyar Televízió 2-es csatornáján: a műsorvezetők a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, Edvi Péter társaságában rövid ízelítőt adnak a nap televíziós eseményeiből és helyszíni programjaiból.
Tíz óra előtt Gaskó Balázs reggeli tornával várja a kisebbeket, majd az Alma zenekar koncertjét közvetíti a televízió. Demény Rózsa a legkisebbeknek és szüleiknek játékos, fejlesztő programokat kínáló Babarétről jelentkezik, Novodomszky Éva pedig az MTV városligeti sátrában beszélget szakértőkkel, pszichológusokkal és meglepetésvendégekkel gyerekrajzokról, mesekönyvekről. A nézők beleshetnek a Biztonságos Internet Sátor programjaiba a képernyőn keresztül, de a hamarosan induló gyereknap.mti.hu oldalon személyesen is tájékozódhatnak a programokról. 
A vasárnapi ebéd után nem késő még kimozdulni, hiszen a TV-maci "fővédnökségével" maciszépségversenyt is hirdet a gyereknapon a Magyar Televízió: 13 és 14 óra között az MTV városligeti sátrába várják a kicsiket és kis kedvenceiket a szervezők. Legyen az plüss vagy rongy, kajlafülű, gombszemű, féltve őrzött vagy agyonstrapált medvebocs, minden mackónak megvan a maga története. A versenyen erre is kíváncsiak a szervezők: a macik szépsége és a róluk szóló történetek alapján dönti majd el a zsűri, hogy kié az ország legkedvesebb mackója. Az eredményhirdetés 18.25 után várható. Az m2 játékot hirdet a gyereknapi közvetítés Facebook-oldalán is: a GYEREK-NAP 2011 oldalon a legjobb mesekönyvre és társasjátékra lehet majd szavazni, és ide várják a hétvégén készült fotókat is a szervezők.
A délutáni program testmozgással folytatódik: 13.40 után részletesen beszámol az m2 a Buzánszky Jenő vezette Focikupáról, majd a lovasterápia-bemutató után a Nemzetek utcájából jelentkezik, ahol a Magyarországra akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek tartanak bemutatót a többi közt az európai és Európán kívüli kultúrák gyerekjátékaiból. Belehallgathatnak a nézők a Kolompos együttes koncertjébe, körülnézhetnek Gaskó Balázzsal az ÖkoPannon Játszóházban, ahol a környezettudatos nevelés mellett arról is szó lesz, hogyan működik egy ökoóvoda, majd az MTV-sátorban Novodomszky Éva vendégei mesélnek arról, hogyan készülnek a képregények, például a manga. Bemutatja a televízió a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kiállított tűzoltóautóját, a Magyar Vöröskereszt Véradó Kamionját, és kóstolót ad a műsor a többi helyszín programkínálatából is.
A bejelentkezések között rajzfilmek, gyerekfilmek, ismeretterjesztő kisfilmek várják a nézőket; a gyereknapi televíziós programot 18.25-től a maciszépségverseny eredményhirdetésével, illetve a Cimbora Gyerekhíradó összefoglalójával zárja az m2. Vasárnap a mozik is a gyerekeket várják: a KEDD Animációs Stúdió ekkor rendezi az első országos gyermeknapi rajzfilmünnepet. A fesztiválon országszerte 30 moziban vetítenek új és régi meséket, sorozatokat, köztük a Magyar Televízió több klasszikus mesefilmjét is. A részletes programról a www.rajzfilmunnep.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
(BrandTrend)