Kategória: Aktuális.
A Médiatanács tagjai által tartott szakmai tájékoztató fókuszában a Közszolgálati Kódex és a Közszolgálati Testület állt. A kódex a közmédia működésének alapdokumentuma lesz, melynek érvényesülését a közelmúltban megalakult tizennégy tagú Közszolgálati Testület felügyeli majd. 
Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kódex szövegtervezete még nem lezárt, ahhoz az érdekképviseletek a következő héten külön-külön vagy akár közös javaslatot is eljuttathatnak a Médiatanács részére, melyben a Közszolgálati Kódex-szel kapcsolatosan megfogalmazott véleményüknek adhatnak hangot. 
A közszolgálati média átalakulásának egyik kiemelten fontos eleme a Közszolgálati Kódex első alkalommal történő elfogadása, ezért a Médiatanács az év első negyedében arról döntött, hogy a kódex szövegét a lehető legszélesebb nyilvánosság bevonásával alkotja meg.
A Médiatanács a kódex szövegének kialakításába az elmúlt hónapok során minden olyan civil, szakmai és társadalmi szervezetet bevont, amelyek véleményt kívántak megfogalmazni annak tartalmával kapcsolatban. Az egyeztetések keretein belül a Médiatanács-tagok a keddi találkozóig összesen huszonöt társadalmi-, szakmai- vagy civil szervezet valamint egyház, több mint hetven képviselőjével és a magyar zenei élet huszonnégy szereplőjével ültek tárgyalóasztalhoz.
Így kerülhetett sor a keddi megbeszélésre is, melyet a Médiatanács koordinátor tagjai a meghívott tizenhárom szakszervezet és négy üzemi tanács összesen tizennégy megjelent képviselőjével folytattak le, közülük nyolcan a közelmúltban megalapított ernyőszervezet, a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa képviseletében jelentek meg. A kódex-egyeztetésének folyamata a végéhez közeledik, ennek lezárása után a kész dokumentum elfogadására a Médiatanács várhatóan még az idei év első felében sort keríthet.
Kapcsolódó cikkek: 

(BrandTrend)