Kategória: Aktuális.
Erre a kérdésre keresi a választ a Vendégváró.hu online szavazása. A most induló voksoláson Magyarország összes települése választható. A szavazók három települést nevezhetnek meg, ahová a  legszívesebben utaznának. Az a település győz, amely a legtöbb voksot kapja.
A szavazás három héten keresztül tart. Ennek során több százezer internetező kerül megkérdezésre, melyből a szervezők több tízezer érvényes szavazatra számítanak. A megkérdezést követően a legtöbb szavazatot kapott települések eredménye publikálásra kerül a Vendégváró honlapján, valamint a médiában. Szavazni a www.vendegvaro.hu/hovautazna címen lehet.
"A szavazás célja, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire, ezzel hozzájárulva a hazai turizmus fejlődéséhez. Abban bízunk, hogy a legközismertebb úti célok mellett kevéssé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaphatnak" – mondta Körtvélyesi Erzsébet, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője.
Hozzátette: "a szavazás komoly meglepetéseket hozhat. Könnyen előfordulhat, hogy nem várt települések végeznek előkelő helyen, míg biztos befutónak vélt települések ‘leszerepelnek’." A szavazás védnökei között találjuk többek között a Tourinform Szövetség elnökét Dr. Bocsi Andreát és Csiszár Jenőt, aki civilként állt a kezdeményezés mellé.
(BrandTrend)