Kategória: Aktuális.
A közvetlenül a Fesztiválpalota mellett található Electrolux Agorában felszolgált menüt Alain Ducasse, a világ legtöbb Michelin csillagot birtokló séfje állította össze, elkészítéséért pedig a Le Nôtre 40 fős szakácscsapata volt felelős. Az elismert konyhaművészekből álló csapat a Cote d’Azur helyi alapanyagaiból állította össze menüsorát, melyet Electrolux készülékek segítségével készített el.
homar_falatok
A vacsoravendégek, többek között Robert de Niro, Uma Thurman és Woody Allen ízlelőbimbóit egy homárból, bélszínből, a klasszikus francia madeleine-ből és dekadens csokoládédesszertből álló ételsor kényeztette. A 650 vendégnek 350 homárt és több mint 80 kg bélszínt szolgált fel az Electrolux. Az est folyamán, elfogyott még 700 cukkinivirág, a vendégek pedig 525 liter, azaz 700 palack vörös- és fehérborral öblítették le a fejedelmi falatokat. A vendégek örömmel fogadták a 150 palacknyi nemes pezsgőt, és az összesen 70 kg csokoládé felhasználásával készült desszerteket is.
A megfelelő felszolgálásért, a 2000 tiszta pohárért, valamint a 3000 tányér felpakolásáért és leszedéséért 100 pincér felelt. A vendégek összesen több mint 5000 evőeszközt használtak, amit ha a Fesztiválpalota híres vörös szőnyegének teljes szélességében kiraknánk, 12 lépésnyi evőeszköz szőnyeget kapnánk.
Cukkini_viragok
Neil Gannon, az Electrolux marketingigazgatója elmondta: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mi lehettünk a nyitógála házigazdái, melyet az Electrolux Agora pavilonban rendeztek meg. A pavilon egyedülálló, üvegből készült látványkonyhájának és a Cannes-i tengerpartra néző, semmi máshoz nem fogható panorámájának köszönhetően ideális helyszín volt a modern, káprázatos és innovatív nyitóvacsora megrendezéséhez."
(BrandTrend)