Kategória: Aktuális.
Ebben az évben Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója lett a kiválasztott. Schmidt, aki 2001 óta a cég tagja, hozzájárult ahhoz, hogy a Google feltörekvő csapata világszerte ismert és elismert vállalkozás legyen.
"Eric vezetése alatt a Google megváltoztatta a világ információszerzési lehetőségeit" – kommentálta a döntést Philip Thomas, a Cannes Lions vezérigazgatója. – "Schmidt tevékeny részese volt annak, hogy a Google viszonylag rövid időn belül a világ legnagyobb megjelenési felülete és legértékesebb márkája legyen. Örülünk, hogy idén Eric Schmidtnek adhatjuk át a kitüntetést."
"Ez a díj elismerése számos ember munkájának, akik mind a digitális világhoz alkalmazkodó hirdetési technológiák kidolgozásán fáradoztak" – mondta a Eric Schmidt, a kitüntetett. 2001 és 2010 között Eric Schmidt a Google vezérigazgatójaként a cég technikai és üzleti stratégiáját felügyelte a cégalapító Sergey Brin Larry Page mellett. A Google előtt a Novell ügyvezetője volt, azt megelőzően a Sun Microsystems munkatársaként dolgozott. Diplomáját a Princeton egyetemen, phd-ját a kaliforniai Berkeley-n szerezte.
A kitüntetést a Press, Design és Cyber Lions kategória díjátadóján, június 22-én veheti kézbe Eric Schmidt, Cannes-ban. A Cannes Lions résztvevői ezen a napon egy Google szemináriumra is hivatalosak, melyen a Google vezérigazgató tart majd beszédet.
A korábbi években az év médiaszemélyisége kitüntetettei között volt Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója, Sir Anthony O’Reilly, Independent News & Media csoport feje, Tsuneo Watanabe, a japán Yomiuri Shimbun Holdings elnöke, Sumner Redstone, a Viacom elnöke és Gerald Levin, a Time Warner vezérigazgatója.
(BrandTrend)