Kategória: Aktuális.
Az esemény nem csak ezért volt különleges: túl azon, hogy az 5500 fős részvétel azt jelenti, ez a legnagyobb váltófutó verseny a térségben, idén a K&H olimpiai maraton váltó a magyar EU-s elnökség kiemelt, hivatalos eseménye volt. A futóversenyt a névadó K&H Bankon kívül számos cég támogatta.
Az eseményen európai uniós országok magyarországi nagykövetségei ugyanúgy indítottak csapatokat, mint ahogy a Külügyminisztérium váltói is rajthoz álltak. Futottak olimpikonok, illetve népszerű televíziós és rádiós személyiségek. A K&H olimpiai maraton váltó kiemelt médiatámogatója a Rádió 1 volt.
A futók frissítéséről a S.P.I.N. Kft gondoskodott 7000 üveg Active O2 ásványvízzel, az I.D.C. Hungária Zrt. 5000 darab Ego Cereal keksszel, a Bonbonetti 5000 tábla Tibi csokival és az Abonett 5000 darab termékkel. A célba érkezők az Erdinger-Liquid Gold Kft. Erdinger alkoholmentes sörét is fogyaszthatták. Az útvonalon az R-Water isoitalát vehették magukhoz az indulók.
A támogatók közül az Adidas 300 pár futózoknival járult hozzá a díjazáshoz. A verseny felvezető autóját a Volvo biztosította. A futók rajtcsomagjában az Intersport kedvezményre jogosító kuponokat, a Rexona pedig férfi dezodorokat helyezett el.
Csakúgy, mint a BSI több eseményén, a K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón is volt jótékonysági akció. A futók és a szurkolók a kórházi gyermekosztályokat támogató K&H Gyógyvarázs részére gyerekjátékokat és – könyveket adhattak le a helyszínen szervezett gyűjtés során.
(BrandTrend)