Kategória: Aktuális.
A BSA szerint erre komoly szükség lenne, mivel az ázsiai országban ötből négy telepített program hamisítvány. A hét elején megtartott kétoldalú, kínai-amerikai gazdasági tárgyalások során a két ország képviselői egyeztettek a kínai kormányzati közbeszerzési eljárások menetéről, az autóbiztosítási piac megnyitásáról és a két állam valutájának az árfolyamáról.
A Yahoo News beszámolója szerint a felek tárgyaltak a szoftverkalózkodás kérdéséről is. Ennek során a kínai delegáció ígéretet tett, hogy a jövőben fokozottan ellenőrzik a kormányhivatalokban telepített programokat, és biztosítani fogják, hogy a közigazgatási szervek által használt számítógépekre csak legális szoftverek kerüljenek.
A világ legnagyobb szoftvergyártóit tömörítő Business Software Alliance (BSA) már a találkozó előtt közölte, az esemény jó lehetőség Kína számára, hogy a jogvédelem melletti elkötelezettségét bizonyítsa. A szervezet PR Newswire oldalán olvasható közleménye szerint az ázsiai országban ötből négy telepített szoftver kalóztermék, amely évi 8 milliárd dolláros gazdasági veszteséget jelent a jogtulajdonosoknak.
A BSA szerint Kína korábbi kalózkodás ellenes vállalásai nem hozták a várt eredményt: a képviseleti szerv egyetlen tagja sem tapasztalt jelentősebb kézzel fogható eredményt az országban.
Hamis gyógyszerek vásárlásával veszélyeztet.
(HENT Hírlevél)