Kategória: Aktuális.
Június 3. és 5. között a Budai Gourmet fesztivállal egy helyen és egy időben rendezik meg a Dining Guide Food Showt. A háromnapos kulináris eseményen kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes programokat kínálnak a nyár első hétvégéjén. A gyerekeket a Kuktatanoda Főzőiskola és játszóház is várja, ahol a konyhaművészet csínját-bínját szakértőktől leshetik el a fiatal tanoncok. 
A felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt a legjobb cukrászdákkal és csokoládé manufaktúrákkal együttműködve. Konyhatechnikai Kiállításnak is helyt ad a Food Show, ahol a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a gourmet hobby-szakácsok tábora. Természetesen sok más programmal is várják a fesztiválra érkezőket, főzőbemutatók és kóstolók is színesítik a gasztronómiai eseményt. 
A Dining Guide Food Show egyik kiemelt programja a Tefal Dining Guide Blogkóstoló, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el kultikus receptjeiket. A rendezvény keretében a látogatók nemcsak a monitoron keresztül képzelhetik el az ízeket, hanem a valóságban is megkóstolhatják a gaszrobloggerek főztjét. A két évvel ezelőtt a Tokaj-hegyaljai Erdőbénye fesztiválról indult kezdeményezést tavaly már a Dining Guide szervezte meg a budapesti Tabáni Teraszon berendezett látványkonyhákban, ahol a legismertebb blogok szerzői mutatkoztak be főzőtudományukkal a közönségnek.
A 2011-es Tefal Dining Guide Blogkóstoló első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Csak a Puffin, Gabojsza és Piszke, illetve már korábbi tapasztalataikat felhasználva érkezik Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Limara, valamint Lorien. A bloggerek lelkesen készülnek a megmérettetésre, már a tervezett menüt is összeállították, amely az alábbi: 
1. Chili&Vanília: Ázsiai saláta
2. Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie
3. Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta 
4. Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával
5. Gabojsza: Erdélyi töltött szőlőlapi (töltike)
6. Horasz: Ecetes tűztál – különleges vietnámi tekercs
7. Lila Füge: Pavlova citromkrémmel és gyümölcsökkel
8. Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal
9. Lorien: Zöldséges lasagne
10. Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel
A blogkóstoló alatt a közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor vezetésével megalakult Garami Funky Staff lép fel. A zenekar a 70-es, 80-as és 90-es évek funky, disco és soul slágereivel szórakoztatja a közönséget. A zenészek pedig nemcsak a fülnek kedveznek az ismert dallamokkal, hanem a szemnek is, hiszen a színpadon csillogó, korabeli disco ruhákban tündökölnek majd. A Dining Guide Foodshowra már elkezdődött az online jegyárusítás.
(BrandTrend)