Kategória: Aktuális.
A PCMag portál értesülései szerint az amerikai kereskedelmi kamara a jövőben megnevezi, és közzéteszi azon weboldalak nevét, amelyek hamisítványokat értékesítenek, illetve szerzői jogot sértő tartalomhoz adnak hozzáférést. A hivatal FightOnlineTheft.com néven hozott létre egy információs célú honlapot, ahol a látogatók tájékozódhatnak a szellemi tulajdonjogi visszaélések veszélyeiről, a gazdaságnak, társadalomnak okozott károkról, valamint arról, állampolgárokként mit tehetnek a jogsértések akadályozása érdekében.
A weboldal újszerűsége, hogy heti rendszerességgel kiemelten közzétesz egy, a közelmúltban jogsértőnek minősülő weblapot. Így konkrét példán keresztül ismertethetik a hamisítók működését, megtévesztő értékesítési stratégiájukat, illetve azt, hogy vásárlóként mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy az átverés elkerülhető legyen.
A kereskedelmi kamara szándékai szerint a weboldal nem csak a fogyasztók, de jogalkotók számára is hasznos információforrás lehet. Állásfoglalásuk szerint fontos, hogy a politikusok is megértsék, milyen kárt okoznak a jogsértők az államnak.
(HENT Hírlevél)