Kategória: Aktuális.
Mára a HTC főleg csúcskategóriás készülékeiről ismert, és egyszerre két lábon áll: Windows Mobile/Phone és Android operációs rendszereket egyaránt telepít a mobiljaira. A drágább készülékek piacán nagyon hasonló a Nokia helyzete, a finn cég is két lábon áll. A különbség az, hogy mindkettő kicsit instabil: a Symbian fölött eljárt az idő, és alaposan fel kellene újítani, a Windows Phone-nal szerelt Nokiák pedig még a tervezőasztalon hevernek.
További hasonlóság, hogy a HTC piaci értéke nemrég elérte a 33,8 milliárd dollárt, amivel megelőzte a Nokiát, amely jelenleg 33,6 milliárdon áll. A HTC sikerének kulcsa az Android, amely az elmúlt néhány évben a nulláról indulva piacvezető platform lett. Naponta 300 000 androidos mobilt adnak el világszerte, és ezek nagy részét a HTC gyártja.
A Nokia abban bízik, hogy a Windows Phone oprendszer használatával újra az élre törhet, de arról is érkeztek hírek, hogy leghamarabb 2012-ben jelenik meg az első ilyen mobilja, és addig a riválisok valószínűleg tovább erősödnek.
(index.hu)