Kategória: Aktuális.
A hatodik alkalommal meghirdetett akció a vendégek és a vendéglátók körében is nagy sikert aratott – írták a közleményben. – Minden 100 válaszadó étteremből 92 a jövőben is szívesen venne részt hasonló akcióban, és a vendégek visszajelzései is döntően pozitívak voltak, egyedül a hosszabb várakozási időre panaszkodtak néhányan.
A vendéglők nagyrészt a vendégkör hosszú távú bővülésében bízva csatlakozott a kezdeményezéshez: e reménynek alapot adhat, hogy a már "tapasztalt" éttermek mintegy fele valóban forgalombővülést érzékelt a korábbi Torkos Csütörtökök hatására. Az akciós nap ismertségét jelzi, hogy a vendégek többsége – 85,9 százaléka – az étterembe érkezéskor már tudott a kedvezményekről. A vendéglők átlagosan 164 torkoskodót fogadtak, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek.
Minden 100 étteremből 73 jóval nagyobb, további 23 nagyobb vendégforgalomról adott számot, mint ami egy átlagos márciusi napon várható. A bevétel alakulásáról a nyújtott kedvezmények ellenére is kedvezően nyilatkoztak: az éttermek 41,6 százaléka számára a bevételek jóval kedvezőbben, további 44 százaléka számára kedvezőbben alakultak ezen a napon.
Az akcióhoz mindazok az éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhattak, amelyek vállalták, hogy teljes nyitva tartási idejük alatt á la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a helyben fogyasztásra.
A magyar néphagyomány szerint a farsang "farkát" jelölő három jeles nap a húshagyókedd, a hamvazószerda és a torkos csütörtök. Torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a 40 napos húsvéti böjt kezdetét jelentő hamvazószerda utánra esik – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.
A témához kapcsolódó SocialBranding cikk: Torkosan de okosan
(gazdasagiradio.hu)