Kategória: Aktuális.
Az Elsőfokú és a Másodfokú Bíróság is minden pontban elmarasztalta a két alperest: valótlanság állításában, valós tények hamis színben való feltüntetésében, megalapozatlan híresztelésben megsértették a felperes becsület és jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, és ezért fizetniük kell.
 
A TV2 2007 őszétől 2008 februárjáig sugározta a "Nagy Fogyás" című televíziós műsorsorozatot, melyben egy előzetesen kidolgozott edzésterv alapján a résztvevő csapattagoknak, adott időszak alatt, minél nagyobb súlyfeleslegtől kellett megszabadulniuk. Az egyik csapat vezetésével a felperest, Béres Alexandrát bízták meg.
 
Az Elsőfokú Bíróság ítéletével –  melyet a Másodfokú Bíróság is helyben hagyott –  megállapította, hogy az első rendű alperes által kiadott Blikk című napilap, a verseny során, több számában – 2008. január 31-ei, február 15-ei, illetve február 16-ai – is azt állította, hogy a Béres Alexandra által ajánlott táplálékkiegészítő szer rosszullétet és sérülést okozott. A cikk ezzel azt sugallta, hogy Béres Alexandra emberkísérletet, csalást követett el.
 
Ugyancsak jogerősen marasztalta el a bíróság a másodrendű Story Magazint, amely 2008. január 31-ei számában valótlanul állította, hogy az az étvágycsökkentő, amelyet Béres Alexandra a műsorban javasolt nem engedélyezett, nyilvántartásba nem vett szer volt.
(BrandTrend)