Kategória: Aktuális.
A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) idén 12. alkalommal rendezi meg az Arany Penge Kreatív Fesztivált, a hazai reklám- és médiaipar legrangosabb elismeréséért folyó küzdelmet. A neves szakemberekből álló zsűri új rendszerben ítéli oda az Arany, Ezüst és Bronz Penge kreatív díjakat a legkiemelkedőbb alkotásoknak. Az Arany Penge díjjal jutalmazott ügynökségek amellett, hogy nagy eséllyel indulhatnak színvonalas nemzetközi reklámversenyeken, jó eséllyel pályáznak a hazai rangsorként elismert M lista első helyeire is.
 
A 2011-es Arany Penge kreatív fesztiválon a szervezők minden eddiginél több, 15 kategóriát, hirdetnek meg, melyeken belül 43 alkategóriákban lehet nevezni. A kategóriák: Filmes megoldások, Nyomtatott sajtó, Outdoor, Digitális, Design, Innovatív média, PR, Beltéri, Direkt Marketing, Rendezvényes megoldások, Sales Promotion, Rádiós megoldások, Self Promotion, Integrált és Társadalmi célú megoldások.
 
A pályázó ügynökségek versenymunkáikat a fesztivál hivatalos honlapjára, a www.aranypenge.hu oldalra április 11-ig tölthetik fel. Tavaly 163 nevezés érkezett, amiből 52 alkotás került a shortlistre. A MAKSZ bízik abban, hogy idén még ennél is nagyobb érdeklődést vált ki a fesztivál.
 
A versenynevezések zsűrizése az előző évekhez hasonlóan két részből áll, azonban teljesen új mechanizmussal működik. A beérkezett nevezések közül egy 65 tagú szakmai zsűri online értékeléssel választja ki azokat a színvonalas munkákat, amelyek a döntőbe kerülnek. A végső értékelést egy 30 tagú bizottság végzi, 3 szekcióban egymástól függetlenül, mely szekciók a kreativitás, a színvonal, az eredetiség és a hatásosság alapján értékelik a teljesítményeket.
 
"A reklámszakma itthon és a világban egyaránt nagy súlyt helyez arra, hogy a kreativitást minél nagyobb elismerés övezze. Az Arany Penge Díj mára a legrangosabb magyar elismerés szakmánk legjobbjainak, s fontos, hogy belépőt jelent a nagy nemzetközi megmérettetésekre" -mondta Aczél László, a MAKSZ elnöke.
 
A Díjátadó Gálát 2011. május 20-án, pénteken rendezik meg, ahol a kategóriák támogatói adják át a legkiemelkedőbb kreatív alkotásokért járó elismeréseket, az Arany-, Ezüst- és Bronz Pengéket.
 
A megújult 12. Arany Penge Fesztivál mottóját – "KELL EGY PENGE" – és vizuális megjelenítését a Y&R reklámügynökség készítette el. További információ aversenyről az www.aranypenge.hu oldalon.
(BrandTrend)