Kategória: Aktuális.
Arról van szó, hogy a hazánkban is népszerű közösségi oldal kétfajta üzemmódban tud működni. Normál üzemmódban (ilyenkor http:// látható a böngészőnk címsorában) és biztonságos üzemmódban (ilyenkor https:// látható a címsorban).
"A beállítási hiányosság ott mutatkozik meg, ha valaki biztonsági üzemmódban használja a Facebook-ot, de az adott Facebook oldal erre nincsen felkészítve. Jellemzően az az eset, amikor egy iFrame keretben működő egyedi Facebook oldal (ami egy külön fülként jelenik meg) olyan forrásból töltődik be, amely nem képes https:// protokoll alatt érkező kérést kiszolgálni. Így a válasz egy hibaüzenet lesz." – magyarázta Miklovicz Norbert, online marketing szakértő.
A ffelhívás arról is szól, hogy több tucat olyan hazai Facebook oldal is érintett, amely akár 100 000 feletti rajongószámmal is rendelkezik. A közlemény szerint ilyen esetekben az is veszély, hogy azok a felhasználók, akik biztonságos üzemmódban használják a közösségi oldalt (ez saját beállítás) akkor azok a kattintás alapú hirdetések sem érik el a céljukat, amelyek ilyen hiányos beállítású Facebook applikációkra mutatnak. Ez közvetve pedig meg nem térülő marketing költségekhez vezet.
(BrandTrend)