Kategória: Aktuális.
A Telenor Magyarország a fenti területek összehangolt, hatékony működésének erősítése érdekében új felsővezetői pozíció létrehozásáról döntött, s az ezzel járó feladatok ellátásával III. Klausz Ferencet bízta meg. Az új vezérigazgató-helyettes pályája korábbi állomásain szerteágazó távközlési és infokommunikációs tapasztalatokat szerzett, melyek többek között szolgáltatások kifejlesztésére és újrapozícionálására, szervezeti struktúrák felépítésére illetve újratervezésére, továbbá működési hatékonyságot növelő stratégiák és szabályozási keretrendszerek kidolgozására egyaránt kiterjedtek.
 
"Nagy öröm számomra, hogy egy olyan kiterjedt iparági ismeretekkel, vezetői tapasztalatokkal és tanácsadói háttérrel rendelkező szakember fogja ellátni a vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettesi teendőket, mint III. Klausz Ferenc. Értékei tökéletes összhangban állnak a Telenoréval. Bízom benne, hogy munkájával nagyban hozzájárul e stratégiai fontosságú funkció megújításához, és sikerrel menedzseli majd e terület kihívásait a Telenor hosszú távú céljait szolgálva" – hangsúlyozta az új felsővezető kinevezése kapcsán Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója.
 
III. Klausz Ferenc pályafutását Amerikában az AMI Research-nél kezdte mint mérnök majd a CUC Internationalnél folytatta partner menedzserként. 1997-ben az A.T. Kearney üzletviteli tanácsadó cégnél kapott megbízást, ahol főként üzletviteli tanácsadással, üzletfejlesztéssel foglalkozott. 2000-től a virginiai irodát a budapestire cserélte, ahol a Telekommunikáció és High Tech Osztály vezető menedzsereként dolgozott. 2002-ben az Oracle csapatához csatlakozott a közép-kelet európai régióért felelős e-stratégiai tanácsadóként. 2005-ben visszatért az A.T. Kearney-hez, akkor már igazgatóként. 2011. május 2-ával innen csatlakozik a Telenor csapatához.
 
"Izgalmas kihívást, s egyben nagy lehetőséget jelent számomra a vállalatfejlesztési terület irányítása egy olyan nemzetközi társaságnál, mint a Telenor. Mivel a vállalat célja, hogy Magyarország kedvenc mobilszolgáltatójává váljon, munkám során az innovatív megoldások alkalmazása mellett kiemelt figyelmet fordítok majd az ügyfélközpontúság további erősítésére is" -mondta el kinevezése kapcsán III. Klausz Ferenc.
(BrandTrend)