Kategória: Aktuális.
A Jabberrel az üzleti felhasználók egyszerűen megtalálhatják az elérni kívánt személyt, ellenőrizhetik, hogy az adott pillanatban elérhető-e, és ha igen, milyen eszközön, majd tetszőleges módon vagy eszközön keresztül léphetnek kapcsolatba vele. 
A Mac-felhasználók számára idén nyártól elérhető Cisco Jabber olyan egységes kliensprogram, amely a saját vállalati hálózaton és felhőalapú rendszereken is egyaránt telepíthető. Sok esetben igény van arra, hogy a felhasználók egy sima üzenetváltásról áttérjenek hangalapú vagy videokommunikációra, vagy teljes képernyőmegosztásra, a Jabberrel ez egyszerűen megoldható. Az alkalmazás további előnye, hogy a felhasználók tartózkodási helyüktől teljesen függetlenül, azonnal elérhetik és használhatják ezeket a lehetőségeket.
A Jabber jelenleg is elérhető illetve fejlesztési stádiumban van a Windows, az iPhone, az iPad, a Nokia, az Android és a BlackBerry platformokhoz. A Jabber mindemellett együttműködik olyan videoképes végpontokkal, mint a Cisco Unified IP-telefonok, a Cisco WebEx MeetingCenter és a Cisco TelePresence.
A Cisco Jabber a piacon mára már kvázi szabványnak számító XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol) protokollt használja jelenlétkövetéshez és azonnali üzenetváltáshoz. A Jabber együttműködési funkciói révén különböző vállalatok alkalmazottai is kommunikálhatnak egymással a Google, az IBM, a Microsoft és az AOL alkalmazásain keresztül.
A mobilfelhasználók számos kommunikációs lehetőséggel élhetnek, ilyen például a jelenlétkövetés, az azonnali üzenetváltás, a vezeték nélküli hálózaton keresztül bonyolított hangátvitel vagy a videoposta.
A Jabber technológiáját használva az üzleti felhasználók egyetlen számon elérhetők vezetékes irodai telefonon, vezeték nélküli eszközökön, illetve asztali számítógépen, illetve a vállalati hívásokat ugyanitt Wi-Fi kapcsolaton keresztül fogadhatják. Tovább infomráció ITT
(BrandTrend)