Kategória: Aktuális.
A 2011. március 16. és május 31. között futó akciójával a Borsodi Sörgyár minimum 40 millió forinttal támogatja az NB I-es és NB II-es csapatokat. Ezenfelül a focirajongók minden üveg, vagy doboz Borsodi vásárlása után beküldhetik a kupakban lévő sorszámot és dönthetnek arról, hogy melyik csapatnak adják a palackonkénti 10 Ft-os támogatási összeget. Így a végleges, csapatokhoz jutó pénzösszeg nagysága csakis attól függ, hogy a szurkolók, illetve Borsodi fogyasztók döntenek-e a 10 Ft sorsáról. 
"A Borsodi legfőbb célja, hogy a mindig lelkes és aktív fogyasztóit arra ösztönözze, hogy döntsenek minél többen arról, hogy a 10 Ft-os támogatási összeget melyik csapatnak szeretnék eljuttatni" -nyilatkozta Avvakumovits Edina, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója.

A vállalat szerződéseket kötött az egyes klubokkal, amelyekben rögzítette az összességében 40 millió Ft támogatási összeget. Az e fölötti, üvegenkénti és dobozonkénti 10 Ft sorsáról a szurkolók önmaguk dönthetnek, kedvenc csapatuk kiválasztásával. A szurkolóknak tehát nincs más dolguk, mint a www.borsodi.hu oldalon beírni a kupakban, vagy a doboz zárófülén lévő kódot, majd a listából kiválasztani a kedvenc csapatot. A vendéglátóipari egységek is részt vesznek az akcióban, ahol a csapolt sör vásárlása után kapott kóddal lehet a szavazatokat eljuttatni. A kiválasztható csapatok között a teljes NB I és NB II mezőnye megtalálható, így valamennyi csapat részesülhet a szurkolók támogatásából.

"Abban bízunk, hogy valamennyi csapat jelentős összegeket tud majd gyűjteni ebben az akcióban. Ehhez arra van szükség, hogy a szurkolók minél nagyobb hányada aktívan részt vegyen az akcióban, és küldje el a 10 Ft-ot kedvenc csapatának, ezzel is kifejezve a játékosok iránt érzett szeretetét." -nyilatkozta Csehi  István, az Újpest FC vezetője.
(elemiszer.hu)