Kategória: Aktuális.
"A mobilalkalmazásokhoz olyan hálózatok szükségesek, amelyek intelligensek, bővíthetők és kiemelkedő teljesítményre képesek, a hálózatoknak pedig szükségük van az alkalmazási kultúrából jövő innovációra" – nyilatkozta Hans Vestberg, az Ericsson (NASDAQ: ERIC) elnök-vezérigazgatója a barcelonai Mobil Világkongresszus (2011. február 14-17.) keretében a GSM Szövetséghez intézett beszédében.

"Az alkalmazások mindent átalakítanak – nem csupán a fogyasztók, de a vállalatok életében is" – mondta Vestberg, és az alkalmazások üzleti modelleket megváltoztató képességére az intelligens hálózatokat hozta fel példaként – "Vegyük például az energiaszolgáltatási iparágat, amely az energia előállítása során jelentős szerepet játszik a globális CO2-kibocsátásban. Azonban az intelligens hálózatokban használt mobilalkalmazások segítségével elérhető a CO2-kibocsátás csökkentése."

"Az alkalmazás a teljes láncnak csak egy része, amely a hálózatba kapcsolt társadalom felé vezető mobilitásra és a szélessávra épül" – tette hozzá Vestberg. Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy az Ericsson felkészült arra, hogy négy különböző módon segítse a mobil szolgáltatókat és a vállalkozásokat: a folyamatok hatékonyságának növelésével és automatizálásával, a mobil munkaerő hatékonyságának növelésével; új, értékteremtő szolgáltatások bevezetésének támogatásával és a mindennapos kommunikáció még hatékonyabbá tételével.

"A mobilitás, a szélessáv és a felhő kombinációja, az alkalmazásokkal kiegészítve fontos üzleti lehetőségeket jelent a fogyasztói piac számára – és talán még fontosabb, hogy a vállalati piac számára is. A mi iparágunk új bevételi forrásokat alakíthat ki és elősegítheti a többi iparág átalakulását. Mi lehetünk az iparágak iparága" – magyarázta Vestberg.

Az Ericsson ConsumerLab egy felmérésének eredménye azt mutatta, hogy az alkalmazások letöltésének szokása sokkal gyorsabban bekerült az emberek mindennapi életébe, mint azt bárki korábban elképzelte. "Az alkalmazásokat használó telefonok felhasználóinak húsz százaléka úgy nyilatkozott, hogy naponta töltenek le alkalmazásokat, és ez a jövőben is így lesz.” – mondta Vestberg. Az elmúlt évben körülbelül 11 milliárd mobilalkalmazást töltöttek le okostelefonokra.

Hangsúlyozta, hogy az alkalmazások világában a vállalkozók és a mobil szolgáltatók egyaránt bevételre tehetnek szert. "A szabadidős alkalmazások, játékok mindig jelen lesznek, és az emberek néha fizetni is hajlandóak értük. De úgy vélem, hogy a valódi potenciál a vállalati alkalmazásokban rejlik, olyan iparágakban, mint például az egészségügy, az energiaszolgáltatás és a logisztika" – foglalta össze a vezérigazgató.

Vestberghez három további vezérigazgató csatlakozott: Peter Chou a HTC-től, Peters Suh a WAC-tól és Sir Martin Sorell a WPP-től – és közösen tárgyalták meg a mobilalkalmazások világát, illetve a mobilalkalmazások hatását az IKT iparágra.

A témához kapcsolódó további információkról ITT olvashat.
(BrandTrend)