Kategória: Aktuális.
A verseny 2006-ban indult, eredetileg klasszikus mixerversenyként, mely idén kibővült a flair kategóriával. A verseny keretein belül Magyarország legjobb bartenderei mérhették össze tudásukat. A Valentin napra eső verseny helyszíne a Grand Hotel Corinthia volt, ahol napközben a Kreatív Italfórum zajlott, délután 16:30-tól pedig elindult a klasszikus, majd a flair mixerverseny döntője. A döntőre mindkét kategóriában már csak a kategóriák legjobbjai nyertek meghívást, akiket a zsűri február 7.-én, a verseny elődöntőjén választott ki.  
 
A klasszikus kategória első helyezettje Csatlós Máté lett, aki ezzel a versennyel a De Kuyper Best Bartneder of the Year verseny háromszoros címvédője. Három egymást követő évben – 2009, 2010 és 2011 –  sikerült megnyernie és megvédenie az év legjobb bármixere címet. Csatlós Máté jelenleg Londonban dolgozik bártenderként.

A második helyezett Orosz Ákos lett, a VI. kerületi Boutiq bár bartendere, aki az idei "Best taste" – azaz legjobb íz díjat zsebelhette be immár másodszor, Scotland Yard fantázianevű italával. A verseny keretében tavaly először került sor a „Best taste” díj kiosztására, melyet a legmagasabb kóstoló pontszámot elért ital kapja.

A verseny klasszikus kategóriájának harmadik helyezettje, Cserhalmi Zsolt lett, a Trattoria Pomo D’oro étterem bártendere, aki idén második alkalommal vett részt a versenyen.
 
Az idei döntő zsűri tagjai neves magyar bártenderek és szaktekintélyek voltak, mint Koroknai Klára, Kovács Kálmán, Kiss Antal és a De Kuyper nemzetközi A-TEAM csapata, akik idén azért érkeztek Magyarországra, hogy a magyar bártenderek problémáira, kérdéseire megoldást kínáljanak nemzetközi tapasztalataik által. 

 
A klasszikus versenyt követte a flair, ahol elsősorban a látványos munkavégzésre helyeződik a hangsúly. Ebben a kategóriában Urbán Roland, becenevén Csucsu szerepelt a legjobban, aki aki már több rangos flair versenyt megnyert köztük a Magyar Bajnokságot és a Bacardi-Martini Open Cupot.  Második helyezett Szilágyi Tibor, a Lajsz András nevével fémjelzett, LA Bodegita vendéglátóhely mixere. Harmadik helyen Deák Olivér végzett, aki tavaly klasszikus kategóriában második helyezett lett. 
 
Mindkét kategória első helyezettje 100 000 forint pénzdíjat, és egy hetes New Orleans-i szakmai utat nyert. A legjobb íz 50 000 forint pénzdíjazást kapott. A versenyt Nicolas Saint-Jean négyszeres flair világbajnok különleges show-ja zárta.
(BrandTrend)