Kategória: Aktuális.
A BBC Entertainment és az ESU közös szervezésében a mai napon induló, a beszélt angol nyelv iránti érdeklődés felkeltését célzó retorikaverseny kiváló lehetőséget kínál a diákoknak angol nyelvi készségeik fejlesztésére. A Magyar Telekom és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium is támogatja a versenyt, melynek fővédnöke a magyarországi brit nagykövet lesz
A BBC Entertainment és az ESU közös szervezésében zajló retorikaversenyen való részvétellel a diákok nemcsak angol nyelvtudásukat fejleszthetik, hanem magabiztosságra is szert tehetnek, így sikerrel folytathatnak külföldi tanulmányokat, vagy sikeres nemzetközi karriert futhatnak be.

A BBC Entertainment és az ESU retorikaversenyére 16 és 20 év közötti (a 20. életévüket 2011. május 15-ig be nem töltő), nappali rendszerű iskolai oktatásban tanulók jelentkezhetnek. A diákok tanáruk vagy igazgatójuk közvetítésével az alábbi címre küldött elektronikus levélben regisztrálhatnak, a regisztráció határideje 2011. március 1. Bővebb információ a versenyről ITT.
 
A diákokat a téma-megközelítés, valamint a kifejezés- és az előadásmód alapján értékelik. A versenyzők az alábbi témák közül választhatnak:  
 A hírességek nem születnek, hanem kitalálják őket 
 Valóban egyre sértőbbek a humoristák, vagy mi vesszük magunkat túl komolyan?  
 Túlságosan is veszélyessé vált az életünk? 
 Túlságosan is közönyössé váltunk a bűncselekményekkel és az erőszakkal szemben? 
 Pallérozza, növeli a televízió általános műveltségünket? 
A versenyzők a 2011. április 16-án, szombaton megrendezendő országos középdöntők és döntő előtt több helyi elődöntőn mérik össze tudásukat. A győztes és a második helyezett továbbjut az English Speaking Union nemzetközi retorikaversenyére, melyre 2011. május 23. és 28. között kerül sor Londonban.  
A nemzetközi döntőn, ahová a világ minden tájáról érkeznek a tehetséges, ifjú szónokok, a diákok megismerhetik egymás eltérő hátterét és kultúráját. Gelsi Eszter, a tavalyi verseny magyar nyertese így fogalmazott a megmérettetés után: "A legnagyobb álmom vált valóra". 
A Magyar Telekom a nyertes tanulót és tanárát is különdíjban részesíti a versenyre való felkészülésbe fektetett kemény munkájuk elismeréseként.  
Ian McDonough, a BBC Worldwide Channels európai, közel-keleti és afrikai régiókért felelős első alelnöke és vezérigazgatója elmondta:
"A BBC Entertainment természetes módon, a kedvenc TV-műsoraik biztosításával segíti a nézők angol nyelvtanulását, illetve nyelvtudásuk fejlesztését. Reméljük, hogy a vígjátékairól, sorozatairól és szórakoztató családi műsorairól ismert csatorna legalább ekkora elismertségre tesz szert azon a téren is, hogy segít a fiataloknak angol nyelvtudásuk kamatoztatásában."
(BrandTrend)