Kategória: Aktuális.
2010. október 30-án indította el az origo Csillagtúra elnevezésű játékát. A játék célja az volt, hogy kiderüljön, mi magyarok mely természeti helyeinket tartjuk a legelbűvölőbbnek. A játékba a szerkesztőség és az olvasók által ajánlott helyek vegyesen kerültek be.

A november 30-án zárult első fordulót még a Szalajka-völgy nyerte, így toronymagas esélyesként indult a döntőben tizenhárom további, gyönyörű hellyel együtt. A helyszínekre a második fordulóban két hónapig, január 31-ig lehetett voksolni. A játék alatt összesen több mint 40 ezer voks érkezett, a második fordulóban csaknem 31 ezren szavaztak.  

A szavazók több mint egynegyede végül a leggyönyörűbbnek a Megyer-hegyi tengerszemet látta, második a Szalajka-völgy lett, míg a balatoni tanúhegyeket a harmadik helyre szavazták. A hírportál látogatóinak szavazatai szerint Magyarország hét természeti csodája: 
1. Megyer-hegyi tengerszem (28,1%)
Csillagt__ra_1._hely_megyerhegyi_tengerszem
2. Szalajka-völgy (23%)
Csillagt__ra_2._hely_Szalajka_v__lgy

3. Balatoni tanúhegyek (11,1%)
Csillagt__ra_3._hely_Balatoni_tan__hegyek

4. Lillafüred, Hámori-tó (7,6%)
Csillagt__ra_4._hely_Lillaf__red__H__mori_t__

5. Dunakanyar (5,9%)
Csillagt__ra_5._hely_Dunakanyar

6. A Gaja-szurdok és a római fürdő (4,9%)
Csillagt__ra_6._hely_Gaja_szurdok___s_a_r__mai_f__rd__

7. Bükk és a Bükk-fennsík (3,9%)
Csillagt__ra_7._hely_B__kk___s_a_B__kk_fenns__k
A játék itt azonban nem áll meg, hiszen következik a második forduló, amelyben a legszebb épített emlékek sorrendjét állítja fel az origo, természetesen olvasói segítségével. 
(BrandTrend)