Kategória: Aktuális.
A Blikk öt kategóriában választotta meg az Év emberét. A lap 1,1 millió fős olvasótábora a honlapon, telefonon, illetve a Blikkben közzétett szavazószelvények beküldésével szavazhatott. A díjat ezentúl minden évben szeretnék átadni azoknak, akik az ország nyilvánossága előtt kiemelkedőt alkotottak, és akiket példaképnek lehet állítani a közvélemény elé.
A Blikk Év embere 2010 nyertesei:
Az év művésze: Törőcsik Mari
Az év művészének Törőcsik Marit választották a szavazók. A színészlegenda súlyos betegségből felépülve, a halált legyőzve tért vissza a színpadra – bámulatos élni- és játszaniakarásról tanúbizonyságot téve.
Az év médiaszemélyisége: Cseke Eszter és S. Takács András
A riporterpáros saját készítésű dokumentumsorozatával a világ veszélyes, konfliktusokkal terhes helyeire kalauzolja el a Spektrum nézőit.
Az év szakembere: dr. Ablonczy László
Dr. Ablonczy László gyermekkardiológus főorvos annak a programnak a koordinátora, amelyben tavaly hat beteg gyermek kaphatott új szívet az országos kardiológiai intézetben.
Az év civil hőse: Weisz Fanni
Az év civil hőse, Weisz Fanni, 2010-ben megnyerte a Siketek és Nagyothallók Szépe versenyt, és modellnek készül. A "Kerülj közelebb!" mozgalom tagjaként a fogyatékkal élőkért küzd.

A jövő reménysége: Rátai Dániel
Rátai Dániel Leonar3Do névre keresztelt találmánya forradalmasíthatja a háromdimenziós felhasználásokat.
(BrandTrend)