Kategória: Aktuális.
Magyarországon a T-Mobile-é a leggyorsabb szélessávú mobil adathálózat – évek óta ezt erősítik meg a hazai mobilszolgáltatók saját, azonos mérési módszerekkel készült felméréseinek összehasonlítható eredményei.

Az azonos módszernek köszönhetően a mobilszolgáltatók évente elvégzett méréseinek eredményei egymással összehasonlíthatók. Az évenkénti méréseket a szolgáltatók maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, és az összegzett adatokat megküldik az NMHH-nak, valamint saját honlapjukon is közzéteszik azokat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében készülő mérések most közzétett adatai szerint a T-Mobile szélessávú mobil adathálózatán jellemzően 2,45 Mbps le- és 818 kbps feltöltési sebességet biztosít. Jellemzően 1 Mbps-mal nagyobb letöltési sebességet nyújtva előfizetőinek, mint a második helyezett mobilszolgáltató.

"A legújabb eredmények különösen érdekesek annak tükrében, hogy meglepetésünkre egyik versenytársunk hirdetéseiben igyekszik magához kötni a "leggyorsabb mobil adathálózat" minősítést. Meggyőződésem, hogy az ügyfelek tájékoztatása csak iparágon belüli, egységes, konszenzusos mérések alapján lehet pontos és hiteles. Az általunk hivatkozott, és a T-Mobile elsőségét bizonyító mérés ilyen" – hangsúlyozta az eredményeket értékelve Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese.

Hozzátette: "Első perctől fogva az volt a célunk, hogy a HSPA-val lefedett területeken a valódi szélessáv élményét kínáljuk. Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a stratégiát a fogyasztók választása is igazolja, hisz a hangpiacit is meghaladó mértékű, közel 50%-os a mobilinternet-piaci jelenlétünk, és piacrészesedésünk tavaly 1,85%-kal nőtt. A jövőben is sokkal kifizetődőbbnek gondoljuk, ha jó minőségű mobilinternet-szolgáltatásunk előnyeit ügyfeleink saját tapasztalatai igazolják."

A T-Mobile évek óta 2 Mbps feletti garantált letöltési sebességet kínál ügyfeleinek a megjelölt, 3G/HSPA hálózattal lefedett területeken. A hazai mobilszolgáltatók közül emellett a T-Mobile egyedüliként vállal garantált le és feltöltési sebességként 2 Mbps és 800 kbps értékeket vonatkozó általános szerződési feltételeiben.
(BrandTrend)