Kategória: Aktuális.
A globális mobil pénzkezelési rendszer kiépítését célzó Ericsson bevezeti az Ericsson Money Services (Ericsson Pénzkezelési Szolgáltatások) üzletágát, amely egy mobil pénzügyi szolgáltatásokat kínáló új üzletág.

Az előrejelzések szerint a mobil fizetések és személyek közötti pénzküldés számos országban az elkövetkező két-három év leginkább használt mobilalkalmazásai között lesz. 2020-ra – amikorra az Ericsson előrejelzése szerint a világon több mint 50 milliárd csatlakoztatott készülék lesz – a mobil pénz lesz az alapja a személy-gép és gép-gép közötti kapcsolatoknak.

Az új üzletág bevezetését két éves alapos előkészítés és a koncepció Európában és Ázsiában történő tesztelése előzte meg. Az Ericsson Money Services és annak Money Interconnect Service szolgáltatása révén a mobilhálózatok üzemeltetői, a pénzintézetek és egyéb olyan szolgáltatók, akik a kínálatukat mobil pénzkezelési szolgáltatásokkal kívánják bővíteni könnyedén csatlakoztathatók egy valós idejű, határokon átívelő és több pénznemet alkalmazó kapcsolási hálózathoz.

amelyek testre szabhatók a különböző piaci viszonyokhoz és igényekhez.

"Egy olyan új piac jön most létre, amely olyan fogyasztókból áll, akiknek a bankokkal való első találkozásuk a mobiltelefonon keresztül fog történni, és akiknek talán soha nem lesz hagyományos hitelkártyájuk. Azoknak az embereknek, akik esetleg soha nem lépnének be egy hagyományos bankfiókba, most lehetőségük van, hogy a mobiltelefonjuk segítségével virtuális banki szolgáltatásokat használjanak. Ezen kívül az olyan rutin tranzakciók, mint például pénz átutalása esetében kedvezőbb banki díjakat is élvezhetnek" – nyilatkozta Semir Mahjoub, az Ericsson Csoport Ericsson Money Services üzletágának vezetője.
(BrandTrend)