Kategória: Aktuális.
Az NMHH elnöke kiemelte: "A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a jövőben is támogat minden olyan civil törekvést, amely elősegíti az internethasználó kiskorúak védelmét."
Az NMHH egyik fontos célkitűzése, hogy a szabályozás adta keretek között csökkentse az interneten elérhető káros tartalmakat, és megóvja azoktól a kiskorúakat. A szakmai és civil szférának lehetőséget kell kapnia, hogy pozitív ösztönzőkkel és aktív segítséggel tanítsa meg a gyermekeket arra, hogy miként tájékozódjanak biztonságosan az internet világában. A hatóság éppen ezért támogatja és üdvözli az olyan hasznos kezdeményezéseket, mint a magyarországi Safer Internet Day, azaz a Biztonságos Internet Nap. 

Szalai Annamária köszöntő beszédében kiemelte, hogy az internet a korlátlan lehetőségek birodalma, és a gyermekek számára a mai világban már elengedhetetlen annak megismerése és aktív használata. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a cybertér nemcsak lehetőségeket, hanem veszélyeket is rejt magában, amelyek kiszűrésére hatósági eszközök is vannak, de ugyanilyen fontos a civil tenni akarás és a szülők szerepe is. 

A Biztonságos Internet Napról bővebben. 
(BrandTrend)