Kategória: Aktuális.

A csatorna élőszereplős- és rajzfilmsorozatokat, valamit saját gyártású, egész estés filmeket sugároz. A legmagasabb nézettséget a "Rocktábor 2: Záróbuli" generálta a csatornán 2010-ben: a filmet a premier hétvégéjén 245.000-en látták.

A csatorna jelenlegi piaci részesedése a gyerekcsatornák piacán eléri a 10,5%-ot, és a 4-15 éves korosztályban is sikerült megszereznie a vezető helyet, ráadásul az előző évhez viszonyított 20%-os nézettségnövekedést tudott elérni.

Maciej Bral, a Disney Csatorna kelet-közép-európai alelnöke és ügyvezető igazgatója: "Az elmúlt az évben a Disney Csatorna kivételesen jó nézettségi mutatóknak örülhetett Magyarországon. A csatorna 2010-es teljesítménye a legjobb bizonyíték arra, hogy vonzó műsorkínálattal állunk nézőink szolgálatára, és elkötelezett hívei vagyunk a csatorna lokalizálásának, melynek célja, hogy elmélyítsük kapcsolatunk a helyi nézőközönséggel. 2011-ben szeretnénk tovább folytatni ezt a sikersorozatot, és ehhez izgalmas műsorkínálattal készülünk a gyerekek és a családok számára egyaránt: az "Indul a Risza" és a "Peca-Tanya" mellett, például bemutatunk számos újabb remek filmet, köztük az "Avalon Gimi"-t."
(BrandTrend)