Kategória: Aktuális.

A Posta legújabb általános forgalmi bélyegét Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa; dr. Nyitrai Zsolt, infokommunikációért felelős államtitkár; és Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója bocsátották forgalomba.

Úgy tartják, a bélyeg az adott ország kulturális névjegye. A magyar EU-elnökség tiszteletére megjelentetett forgalmi bélyeget is ebben a szellemben tervezte Kármán Orsolya. A bélyeg érdekessége, hogy az Európai Unió történetében első alkalommal született olyan elnökségi logó, amelyet eltérő nemzeti színekkel három egymást követő elnökség, Spanyolország, Belgium és Magyarország is használt, illetve használ. Az összekötött "e" és "u" betűkből álló logó az EU és polgárainak egységét, a szolidaritást és a harmonikus kapcso¬latokat szimbolizálja.

A Posta célja, hogy a bélyeg mindennapos használata hozzájáruljon ahhoz, hogy hazánk valamennyi polgára értesüljön az elnökség felelősségteljes feladatáról.

"Egy szép bélyeg messze viheti az ország elnökségi szerepvállalásának hírét." – fogalmazott köszöntő beszédében Nyitrai Zsolt, a Közlekedési, Távközlési és Energiaügyi Tanács távközlési formációjának elnöke. Az államtitkár arra kért minden kormányzati szereplőt, hogy a magyar EU-elnökség ideje alatt a hivatalos küldemények postázásánál az újonnan kibocsátott EU-bélyeget használják.

eu_posta

"A Magyar Posta a magyar EU-elnökség küldeményeinek hivatalos szállítójaként büszke arra, hogy az EU-elnökség tiszteletére megjelent bélyeggel a világ legtávolabbi pontjára is eljuttathatja az Unió és Magyarország fontos üzeneteit." – mondta el a Magyar Posta elnöke, Schmidt Pál.
(BrandTrend)