Kategória: Aktuális.

Támogatásként összesen 62 pályázó –  főként televíziók és rádiók – között mintegy 155 millió forintot osztottak ki.

A médiatanács 2010. október 12-én kezdte meg működését. A jogelődjeként tevékenykedő Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) korábbi határozatképtelensége miatt az új döntéshozóknak számos ügyben kellett határozni. A tavalyi év utolsó három hónapjában összesen több mint 800 határozat született, melyek közel felében, azaz 400 esetben döntöttek jogsértés elbírálásáról, 300 esetben frekvenciák ügyében, 70 támogatási döntést hoztak, és 70 egyéb ügyet bíráltak el.

A legnagyobb bírság összegét a TV2 Joshi Bharat című műsorszámának január és augusztus közötti jogsértései miatt szabták ki, ennek összege 120 millió forint volt. Második helyen a TV2 Édes Négyese volt 100 millió forinttal, a produkciót az augusztus és szeptember közötti időszakra nézve büntették ezzel az összeggel.

A jövőben a médiatanács a tévénézőket megtévesztő interaktív nyereményjátékokkal szemben is szigorúbban lép fel.

Már most született olyan döntés, amellyel a megtévesztő gyakorlatot folytató ATV-s Pénzözön (korábban Többet Ésszel) című műsorszámot bírságolta. Az összeg ez esetben 200 ezer forint volt.

Támogatások formájában 26 rádiós és 24 televíziós pályázatra 55 millió, illetve 87 millió forintot, további 12 pályázat támogatására 13 millió forintot szánt.
(BrandTrend)