Kategória: Aktuális.

A 2003-ban alapított BCP (Best of Corporate Publishing) Awards az immáron több mint hatszáz nevezett folyóirattal és 34 kategóriával a legjelentősebb vállalati kiadványoknak járó díjnak számít Európában. A zsűri indoklása szerint a Daylight & Architecture érzékeny és inspiráló megközelítéssel tárgyalja az építészet gyakran száraznak tűnő, összetett világát, emellett remekül erősíti a cég hírnevét is. A kiadvány kitűnő grafikai koncepciója is nagyban befolyásolta a döntést a díj odaítélésekor.

A VELUX Cégcsoport 1942-es alapítása óta a természetes fénynek az építészetben és az emberek életében betöltött szerepére koncentrál, ezt a szemléletet testesíti meg a "Daylight & Architecture" magazin is. A kiadvány célja, hogy a szakemberek közti párbeszédet ösztönözze, valamint hogy inspirálja a természetes fény és az építészet kapcsolatát taglaló diskurzust.

"A VELUX Cégcsoport küldetése, hogy az épületek minőségének folyamatos fejlesztéséhez hozzájáruljon a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése vagy leállítása mellett. Ez csak a megfelelő egyensúly megtalálása mellett lehetséges, ahol az épület a napsugárzást hasznosítva csökkenti az energiafelhasználást, ill. több energiát termel, mint amennyit felhasznál, természetes szellőzése révén zárt térben is egészséges környezetet biztosít és kölcsönhatásban van a környezettel. A Daylight & Architecture magazin elsődlegesen a természetes fény és napsugárzás szempontrendszerét taglalja mindig újabb és újabb aspektusból, míg például a magyar terjesztésű Kilátás magazinban ezen elvek egyidejű követésével és VELUX termékek alkalmazásával megvalósult mintaházakat mutatunk be." – mondta Kárpáti Marianna, a VELUX Magyarország Kft. marketing vezetője.

A "Daylight & Architecture" 2005-ös indulása óta 13 szám jelent meg. A 40-50 ezres példányszámban kiadott magazin a világ 25 országában elérhető az építészek és a szakmabeliek számára. A magazint a cégnél egy projektcsapat készíti az alábbi szakemberek közreműködésével: Jakob Schoof szerkesztő, az Institut für Internationale Arkitektur-Dokumentation munkatársa, Torben Eskerod művész és fotószerkesztő, valamint Bjørn Kusoffsky kreatív igazgató és Per Carlsson grafikai tervező, a Stockholm Design Lab munkatársai. A folyóiratot a GZD, DESIGNPRESS GMBH nyomtatja Ditzingenben.
(BrandTrend)