Kategória: Aktuális.

Az OzoneNetwork Magyarország és a térség legkorszerűbb virtuális stúdiójából sugározza félóránkénti élő időjárás-jelentését, amelyhez az Orad rendszerét használja az Origo Zrt.- nyilatkozta Nissan Hazan, az Orad virtuális operátora.

A berendezés sajátossága, hogy lehetővé tesz 2D és 3D grafikai megjelenítést is, amelyet egyébként az Origo maga alakított ki.

koszegi_ozon_idojos__1_

A stúdió professzionalizmusát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Orad Hi-Tec Systems, a valós idejű televíziós grafikai megoldások vezető szolgáltatója az OzoneNetwork időjárásműsorát választotta saját technológiájának bemutatására 2010-ben, a NAB Show-n. A televíziós vásáron több mint 150 ország vett részt, közel 1500 kiállítóval. Idén már 82. alkalommal rendezték meg az eseményt.

Szintén ebben a virtuális térben készül a Life Magazin, a LifeNetwork csatorna naponta jelentkező életmódműsora. A stúdióban bluebox technikát használnak, és HD felbontást alkalmaznak, valamint Vinten robotkamerákkal dolgoznak. Ezen kamerák sajátossága, hogy operatőr nélkül, előre beprogramozott, automatikus mozgásokkal készíthetők el a felvételek.
(BrandTrend)