Kategória: Aktuális.

A titokzatos "harmadik fél"
A konferencia helyszíne 13 éve minden évben a Club Tihany szálloda. Ahogy minden évben, a szervezők az idén is hónapokkal a rendezvény tervezett időpontja előtt elkezdték az egyeztetést és a levelezést a Club Tihannyal. Megtartották az ilyenkor szokásos bejárásokat, letárgyalták a pontos forgatókönyvet, és a hétvégén már a 15.születésnapi torta díszítéséről egyeztettek a tihanyiakkal, amikor – e hét hétfőjén – robbant a bomba. A Club Tihany vezérigazgatója levélben tájékoztatta a szervezőket, hogy az előrehaladott előkészületek és az elmúlt 13 év közös munkája és a levélváltásokban rögzített megállapodás ellenére a területet más rendezvény részére adta ki az adott időpontra.

Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt. vezérigazgatója  azt közölte, hogy a Média Hungary elnevezésű rendezvény szervezője annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése a helyszínként megjelölt Club Tihannyal. Állítása szerint munkatársai nem voltak meghatalmazva a megbeszélésekre, így a Média Hungary konferencia nem rendezhető meg, és egyben egyeztetést ajánlott a titokzatos "harmadik féllel", amely állítólag hajlandó lenne – bizonyos feltételek teljesülése esetén – mégis "visszaadni" a Media Hungarynak a helyszínt. Csermely Ákos elmondta, hogy a vegyes érzéseket keltő egyeztetési javaslatról nem kívántak tárgyalni. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az elmúlt napokban személyesen és közvetítők útján is több, esetenként politikai köröket is emlegető burkolt és nyílt szinte fenyegetéssel felérő felszólításokat kaptak a szervezők.

Média Hungary május 18-19-én Balatonfüreden
Bár a Média Hungary szervezőjeként a rendezvényt szíve szerint a meghívókban és a hivatalos programban kiadott tihanyi helyszínen tartotta volna meg, a fenti előzmények után Csermely Ákos úgy döntött, hogy a konferenciát – változatlan tartalommal, szponzorokkal és színvonalon – a közeli Balatonfüreden, a "Balaton" Szabadidő és Konferencia Központban rendezi meg. Érdekes "egybeesés", hogy az alternatív helyszínként szóba jöhető, az utóbbi két napban a szervezők által végigjárt jelentősebb szállodák jó része visszajelzett, hogy a Media Hungary látogatását követően egyazon cégtől jelentős foglalásokat kaptak május 18-19-re, a Media Hungary konferencia időpontjára. Ahogy Csermely Ákos fogalmazott: "Végső soron örömteli, hogy a médiaágazat mellett ily módon, ha szerény mértékben és áttételesen is, de a hazai idegenforgalom élénkítéséhez is sikerült hozzájárulnunk…"

A Média Hungary szervezői bírósághoz fordulnak a Club Tihany Zrt. részéről történt szerződésbontás és annak kártérítési vonzatai miatt.
(BrandTrend)