Kategória: Aktuális.

Az energiapiacra történő belépéssel az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója nem kívánja gyökeresen átalakítani az energiapiaci viszonyokat, hanem – szolgáltatási körét tovább bővítve – jelenlegi és leendő ügyfeleinek kínál többletértéket.
 
Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója az energiapiacra történő belépés kapcsán elmondta: "Az új szolgáltatásnak köszönhetően a telekommunikáció mellett ügyfeleink otthonába visszük az energiát is – így biztosítjuk az otthon fényét és melegét. A Magyar Telekom alaptevékenysége természetesen továbbra is a telekommunikáció, amelyet most kiegészítünk az energiaszolgáltatásokkal. A széles ügyfélkörünk egyúttal kiépített bizalmat, megszokott értékesítési pontokat jelent és azt az előnyt, hogy mindent egy helyről, a megbízható szolgáltatótól lehet beszerezni. Sőt, a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőket is elintézzük az ügyfeleink helyett. Az új piaci területek felé történő nyitással előfizetőink elégedettségét, kényelmét és lojalitását szeretnénk növelni."

A lakossági ügyfelek körében az egyetemes árhoz igazodó áram- és gázdíjból számított kedvezménnyel (vagyis olcsóbban mint az egyetemes szolgáltató tenné) értékesítenek áramot és földgázt mindazok részére, akik jelenlegi vagy leendő előfizetői valamely T-Home szolgáltatásnak – ilyen a vezetékes telefon és az internet, a kábel- és műholdas televízió. Lakossági és egyetemes szolgáltatásra jogosult kisüzleti ügyfelek számára három különböző kedvezményszinten kínálják energiaszolgáltatásunkat, így az áramdíjból akár 5%, a gázdíjból pedig akár 8% kedvezmény is elérhető. A kedvezmény mértéke az ügyfél energia felhasználási helyén igénybe vett T-Home alapszolgáltatások számától, illetve a Kapcsolat Programban T-Home oldalon elért kedvezményjogosultsági szinttől függ.

Az energiaszolgáltatást megrendelő ügyfelek részére a szolgáltatóváltással járó adminisztratív teendőket teljes egészében a Magyar Telekom intézi. Az áram- és földgázellátás részükre folyamatos marad, nincs szükség helyszíni szerelésre, kiszállásra. Az áram- és földgáz-szolgáltatáshoz szükséges mérőórák, vezetékek karbantartását továbbra is a jelenlegi szolgáltató (elosztó hálózati engedélyes) biztosítja.

Az egyedüli változás az lesz, hogy a váltás után az áram- illetve földgázszámla a Magyar Telekomtól érkezik, a telekommunikációs számlától függetlenül, külön-külön borítékban.

A Magyar Telekom az innovációban is élenjáró szolgáltatóként kiemelt figyelmet fordít új piacok és növekedési lehetőségek feltárására, innovatív és nem hagyományos szolgáltatások bevezetésére. A vállalat a telekommunikációs piacokon megszerzett tapasztalatait felhasználva, szolgáltatási körének további bővítése érdekében tette meg első lépéseit a magyar áram- és földgáz-kiskereskedelmi piacon. Energiapiaci viszonteladóként a vállalat legfontosabb célja az új ajánlatokkal az, hogy meglévő ügyfeleit megtartsa, elégedettségüket erősítse, és bizalmukat növelje. A piacvezető távközlési szolgáltatónak minden adottsága és képessége megvan a nagyszámú ügyfélkör kiszolgálásához. Informatikai háttere, ügyfélszolgálata, befizetés-kezelési megoldásai, valamint tömeges számlázási rendszere az energiakereskedelemben is alkalmazhatók.

Az Európai Unió előírásainak megfelelően Magyarország áram- és földgázpiacának liberalizációja 2009 júliusában fejeződött be. A Magyar Telekom a közelmúltban stratégiai megállapodást kötött az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel, amely kizárólagos beszállítóként biztosítja a társaság és ügyfelei részére a szükséges villamosenergia- és földgázkapacitást.

A Magyar Telekom nem hagyományos szereplője az energiapiacnak, ezért
energiaszolgáltatásuk bevezetése során különösen ügyelnekk a megfelelő tapasztalat megszerzésére, amelynek egyik legfontosabb pillére a fokozatos piacra lépés. A Magyar Telekom 2010 második félévében határozza meg az energiapiaci szerepvállalásának és a szolgáltatási terület bővítésének további lépéseit.

A szolgáltatásról bővebb információ a www.t-home.hu weboldalon. a T-Pont és partner üzletekben, illetve a Magyar Telekom díjmentes 1412-es lakossági és a 1435-ös üzleti telefonos ügyfélszolgálatán.
(BrandTrend)