Kategória: Aktuális.

A Tesco tavaly ősszel elindított, regionális beszállítókat támogató kezdeményezésének köszönhetően március közepétől 49 új hazai termék kapható Debrecen, Kazincbarcika, Mátészalka, Miskolc, Nyíregyháza, Ózd és Hajdúszoboszló Tesco áruházaiban. Az új termékek azért különlegesek, mert ezeket a régióban működő kis- és középvállalkozások állítják elő. Olyan specialitások is találhatók közöttük, mint a biológiailag ellenőrzött tartásból származó tej, a lókolbász vagy a különböző házi tésztafélék. Debrecenből kenyérfélék és egyéb pékáru széles választéka, Tokaj térségéből pedig gazdag borkínálat érkezik immár az érintett áruházakba.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 novemberében párbeszédsorozatot kezdett a helyi közösség gazdasági szereplőivel. A vállalat Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből hívott meg lehetséges beszállítókat arra a fórumra, ahol a kis és középvállalkozások bemutathatták cégüket, termékeiket és termelési kapacitásukat. A 2009. november 19-én Debrecenben megtartott fórumot követően számos résztvevővel kezdett tárgyalásokba az áruházlánc, aminek eredményeként tizennégy vállalkozást kért fel arra, hogy legyenek a Tesco állandó beszállítói. A Tesco ezzel a kezdeményezéssel is arra törekszik, hogy támogassa a magyar kis- és középvállalkozások fejlődését, valamint elősegítse, hogy a hazai termékek egyre nagyobb szerepet játsszanak a nemzeti és lehetőség szerint akár a nemzetközi piacokon is.

Finomsagok_a_regiobol2

Az együttműködés nem csak a kisebb, helyi beszállítók számára jelent kiváló lehetőséget, hanem azon vásárlók számára is előnyös, akik hazai termékekhez szeretnének alacsony áron hozzájutni a Tesco áruházakban. Az új program lehetővé teszi, hogy a fogyasztók kedvenc helyi specialitásukat is megtalálják a hozzájuk legközelebb eső áruházban (pl. a helyi termelőtől érkező tejtermékek ezentúl megjelennek a Tesco hipermarket polcain).

"Büszkék vagyunk arra, hogy hazánkban egyedülálló módon párbeszédet kezdeményeztünk az áruházaink környezetében működő magyar termelőkkel, gyártókkal. Céunk, hogy az ország minden szegletében támogassuk a kisebb beszállítókat, egyszerre két-három megyét bevonva az egyes tárgyalási körökbe. A Tesco elkötelezett a magyar áruk és magyar gazdaság mellett, ezért ezt a programot a jövőben is folytatni fogjuk, hogy országosan egyre több helyi, regionális termék legyen elérhető a polcainkon." – mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.
(BrandTrend)