Kategória: Aktuális.

A vételi ajánlatnak megfelelően a Cisco a TANDBERG összes forgalomban lévő részvényét 170 norvég korona részvényáron, összesen mintegy 19 milliárd norvég korona – azaz mintegy 3,3 milliárd amerikai dollár – összértékben vásárolja meg. A Cisco szerint bár e felvásárlás csökkenteni fogja a 2010-es pénzügyi év eredményét, a 2011-es pénzügyi év eredményére már kedvező hatással lesz.

Az új Cisco TelePresence felhasználói élmény: végpontok, infrastruktúra és Cisco TelePresence számításifelhő-szolgáltatások

A Cisco az együttműködést támogató üzleti kommunikáció terén egyedülálló megközelítést alkalmaz a hálózati alapú, nyílt, integrált, és a rendszerek közötti átjárhatóságra épülő architekturális rendszerei révén. A Cisco és a TANDBERG videókommunikációs termékeiből létrejövő egyesített Cisco TelePresence portfólióban továbbra is megtalálhatók a végpontok, az infrastruktúra-termékek és a rugalmas telepítési lehetőségek teljes skálája, a többfunkciós virtuális tárgyalóktól a valósághű élményt nyújtó megoldásokon át egészen a PC-klienseket is felölelő személyi számítógépes rendszerekig. A Cisco különös hangsúlyt fektet arra, hogy biztosítsa a teljes portfolió együttműködését bármely harmadik fél által fejlesztett rendszerrel és PC videoklienssel, így például a Microsoft Office Communicatorral.

Az egyesített termékkínálat hatékony vállalaton belüli és vállalatok közötti csoportmunka-élményt, többhelyszínes megbeszéléseket és bármely két rendszer közötti együttműködést lehetővé tevő megoldást nyújt. További jellemzője az "egygombos" hívásindítási funkció vagy a "folyamatos jelenlét" biztosítása. A Cisco TelePresence egyedüliként különböző rögzítési, streaming, átírási, átkódolási és videoelemzési médiaszolgáltatást is kínál.

A Cisco rugalmas, az ügyfelek egyedi igényeihez igazodó telepítési és szolgáltatási modellt is biztosít, legyen szó a távközlési szolgáltatók által nyújtott vállalatközi menedzselt szolgáltatásokról, vállalatok közötti hosztolt vagy akár számítási felhőn alapuló alkalmazásokról.

Kiterjesztett ágazati együttműködés és szabványfejlesztés

Az egyesített Cisco TelePresence portfolió a vállalatok közötti együttműködést biztosító megoldások mellett a különböző videórendszerek közötti átjárhatóságot is lehetővé teszi. A több gyártótól származó rendszereket támogató funkciók, valamint a natív telepresence interoperabilitást lehetővé tevő TIP protokoll (Telepresence Interoperability Protocol) révén a Cisco elősegíti az ügyfelek beruházásainak megtérülését.
A natív telepresence interoperabilitás előmozdítása érdekében a Cisco útjára indítja "TIP Open Source" nevű nyílt forráskódú projektjét, amelynek keretében a TIP kódkönyvtárakat 2010. július 1-éig közzéteszi. Eddig kilenc videokonferencia- és telepresence-megoldásokat fejlesztő vállalat élt a TIP licenc vásárlásának lehetőségével.
(BrandTrend)