Kategória: Aktuális.

Hiánypótló díjról van szó, hiszen nem szakmai zsűri, hanem az internetezők véleménye számít! Nem számít, mekkora a rendezvény és hányadik alkalommal szervezik meg. Az egyéves versenyen az online szavazók döntik el az öt kérdésből álló minősítési rendszer kitöltésével, mit gondolnak az adott rendezvényről.

A versenykiírás célja:  A Vendégváró.hu közönségdíjat alapít, amely a vendégváró.hu látogatói által legmagasabb színvonalú fesztivál, rendezvény elismerését tűzi ki célul. Ennek érdekében egy éves időtartamú online szavazási, minősítési rendszert vezet be, a rendezvényeket népszerűsítő nyereményjátékkal, micro-site-tal, PR anyagokkal népszerűsíti azokat a rendezvényeket, amelyek nevezésükkel méretik magukat a versenyben. A verseny nyertese egy éves promócióban részesül a vendégváró.hu-n illetve  jogosulttá válik a közönségdíj logójának  használatára.

Nyeremények
Az év legjobb rendezvénye 5 000 000 Ft áfa értékű promóciós csomagot kap a vendegvaro.hu portálon a soron következő rendezvénye népszerűsítésére, továbbá megkapja a díjjal járó plakettet, és a jogosultságot a díjhoz kapcsolódó logó használatára.
A játékban negyedéves szakaszgyőzteseket hirdetnek, akik rendezvényét minden sajtó- és kommunikációs anyagukban feltüntetnek, valamint 1 000 000 Ft áfa értékű promóciós csomagot kapnak a vendegvaro.hu-n.

A játék időtartama
A játék egy éven át folyamatosan zajlik, 2010. április 15-én kezdődik és az első szezon 2011. április 20-ig tart.
A negyedéves szakaszok bontása: 
    -Tavasz: 2010. április 15. – 2010. június 20.
    -Nyár: 2010. június 21. – 2010. szeptember 20.
    -ősz: 2010. szeptember 21. – 2010. december 20.
    -Tél: 2010. december 21. – 2011. április 20.

Az adott szezonon átnyúló rendezvények hovatartozását illetően a rendezvény végdátuma a mérvadó (tehát pl. a 2010. szeptember 15-22. közötti rendezvény az őszi negyedéves szakasz része).
 
A szavazás
A vendegvaro.hu látogatói minden rendezvényre ugyanazt az öt kérdést kapják, mellyel minősítik a rendezvényt. Ezek a kérdések: 

– Közönségbarát volt-e a rendezvény? (Megközelíthetőség, parkolás, kiszolgálás, környezet, komfort, tisztaság, jegyvásárlás, stb.)
– Programszínvonal (Azt kaptuk, amiért mentünk, nem maradt el, időben kezdődött, színvonalas volt, stb.)
– Árszínvonal: jegyárak, vendéglátás árak (megérte, jó ár/érték aránya volt, drága volt)
– Kommunikáció: előzetes beharangozás médiumokban, tájékoztatás minősége a helyszínen, utánkövetés, visszhang
– Élmény: a látogató összbenyomása, a rendezvény nívója

Minden kérdést 1-5 pont között értékelnek az internetezők. A rendezvény szervezői valamennyi szempontra vonatkozó látogatói véleményt, statisztikát lekövethetik, kézhez kaphatják. A szavazás minőségét a kérdések és a regisztrációs felület, mint kötelező elem biztosítja. A szavazók minden rendezvény lezárta után két hétig értékelhetik az adott rendezvényt.
A téli szezont lezáró kéthetes szavazási periódus után a Well-PRess Kiadó Kft. összesíti az adatokat és 2011. április 30-ig kihirdeti a győztest, valamint átadja a főnyereményt.

Részletek

A nevezési határidő 2010. április 15.
A nevezési feltételekről bővebben itt olvashat
http://www.vendegvaro.hu/Keressuk-Magyarorszag-legjobb-rendezvenyet)
Online nevezés
http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dE01U292cm0xVUdrb1I2Rl9JZ2dtTnc6MA
(BrandTrend)