Kategória: Aktuális.

A várakozások szerint az ebből származó bevétel eléri a 60 milliárd dollárt.

Hatalmas a kereslet a tömegpiaci értékesítésre szánt 3D TV-készülékek iránt. Az április 12-15. között Las Vegasban megrendezendő NAB (National Association of Broadcasters, Műsorszórók Nemzeti Szövetsége) Show keretében a műsorszórók és távközlési szolgáltatók számára bemutatjuk, hogyan teszi lehetővé az Ericssonnak a "direct-to-home" (közvetlen az otthonig, DTH) technológiát és a 3D tartalom közreadását és terjesztését egyaránt szolgáló új megoldása a nézői igények kielégítését.     

Staffan Pehrson, az Ericsson TV megoldások terület vezetője szerint: "a kamera-, továbbítási és megjelenítési technológiák terén tapasztalható fejlődés mára lehetővé teszi a 3D televíziók sikeres otthoni elterjedését. A fogyasztók a nappalijukban is ugyanazt az élményt kapják mint a mozikban. A NAB keretében teljes körű megoldást bocsátunk útjára, amely révén a műsorszórók és  távközlési szolgáltatók már most bevezethetnek 3D fogyasztói szolgáltatásokat."

A bevezetés az Ericssonnak a tartalomterjesztés és a nagy felbontású videofelvételek terén fennálló szakértelmén alapul.
Az Ericsson 3D megoldása válasz a tartalom generálás/szolgaltatás  és elosztás, illetve a 3D tartalom közvetlenül az otthonokba való eljuttatásának terén fennálló kihívásokra. Az élő 3D közreműködés nagyban különbözik a DTH-tól, legfontosabbként a lehető legjobb képminőség iránti igény tekintetében, beleértve a teljes térfelbontást. Az Ericsson nagy tartalom szolgáltató és elosztó hálózatok videó tömörítő termék portfolióit optimalizálták azért, hogy a 3D tartalom tömörítése és szállítása megfelelően történjen.

Az Ericsson TV-területen fennálló szakértelme a három évvel ezelőtti Tandberg Television vállalat és annak videotömörítési technológiájának felvásárlásából származik. A piacon betöltött stabil pozíciójának köszönhetően az Ericsson a gyorsan bővülő fogyasztói csoport számára képes elérhetővé tenni ezeket a 3D-szolgáltatásokat.
(BrandTrend)