Kategória: Aktuális.

Az összesítés alapján Magyarország első NetMiniszterelnöke Horváth Dávid, a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója lett, az első NetMiniszterelnök kimagaslóan sok szavazatot szerzett. (weboldala: www.netokracia.hu)

Dávid programját kampányában így mutatta be:

"2010 a NetOkrácia éve! Nyomást gyakorlunk a politikára, mert az internet közössége pártok feletti, tudatos és összetartó! Eljött az idő, hogy a több mint 4 millió hazai internetezőből a közel 3,5 millió szavazó jogú állampolgár online is kezdeményezhessen népszavazást, vagy csatlakozhasson a már meglévőkhöz. Szavazz rám, és bevezetjük az online népszavazás-kezdeményezést! Szavazz rám, és lesz közművesített mobilinternet!"

Az elkövetkezendő egy évben nagy munka vár rá, hogy kitűzött céljait – civil kezdeményezőként – megvalósítsa. A NetMiniszterelnök programja – akár a többi jelöltté – előremutató, konkrét akciópontokat tartalmaz, Magyarországért, a magyar információs társadalomért tenni akaró tervezet.

A többhónapos kampányjáték komoly megmérettetés volt a versenyzők számára. A 2009 októberében indult, két fordulós kampányverseny során a szervezők több napos felkészítő tréninget tartottak a résztvevőknek a kampányolás műhelytitkairól, a diákok pedig rendkívül sok munkát fordítottak programjuk kidolgozására, a szavazóik meggyőzésére és mozgósításukért. Aktív kommunikáció folytattak a közösségi nettereken, kihasználták az internet innovatív, legújabb trendeket tükröző kommunikációs eszközeit.

A versenynek nincs vesztese, hiszen a nagymértékű elméleti, gyakorlati tudás és tapasztalat, amelyet a valós kampányolás során szereztek, értékké válik a résztvevők számára.

A szervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik a versenyben, a felkészítő oktatásban és a szervezésben részt vettek:

Baló György, Bánhegyi Zsófia, Baráth Gergő, Baráth Péter, Barna György, Berényi Konrád, Borbély Viktor, Borókai Gábor, Dévényi István, Dobó Mátyás, Dunder Krisztián, Gerényi Gábor, Heltai Péter, Kőszegi András, Lakner Zoltán, Máth András, Mráz Ágoston, Síklaki István, Wermer András

További információk elérhetők: www.legyelte.hu és Csermely Ákos – [email protected]
(BrandTrend)