Kategória: Aktuális.

A díj azt tükrözi, hogy a  Magyar Telekom elkötelezett a legjobb gyakorlat követése és a magas színvonalú társaságirányítás iránt. Magyarországon. 5 vállalat került a díjra jelöltek közé, amelyek közül a díjat odaítélő bizottság a Magyar Telekomot választotta.

Thilo Kusch, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese a következőket mondta: "A Magyar Telekom számára, amely 1997 óta jelen van a New York-i és a budapesti értéktőzsdén egyaránt, a jó társaságirányítás egyben jó működési teljesítményt is jelent, azaz részvényesi értékteremtés a nemzetközi szabályozásokkal és a legjobb gyakorlatokkal összhangban. Örülünk, hogy erőfeszítéseinket elismerik, és továbbra is célunk, hogy az üzleti etika és átláthatóság elvein alapuló, magas színvonalú kommunikációt fenntartsuk részvényeseinkkel."

A World Finance vezető pénzügyi folyóirat Londonban jelenik meg. A World Finance vállalatirányítási díjakkal azokat a cégeket ismerik el, amelyek elérték a legkiválóbb szintet a vállalatirányításban. A díj nyertesei azok, akik messze túlteljesítették a nemzetközi tőzsdei jelenlét és a szabályozási keretek által előírt követelményeket, közzétételeikben biztosítják a teljes átláthatóságot, és a legjobb gyakorlatnak megfelelően tartják fenn kapcsolataikat részvényeseikkel és érdekelt feleikkel.

A díjjal kapcsolatban további tájékoztatás található a következő weboldalon: http://www.worldfinance.com/news/home/awards/article1095.html
(BrandTrend)