Kategória: Aktuális.

Makay Zsolt emlékeztetett az MDF és Somogyi Zoltán régi, gyümölcsöző kapcsolatára, arra, hogy több választási kampányban is sikeresen tudtak együtt dolgozni.

Somogyi Zoltánt az MDF elnöksége egyhangú szavazással kérte fel. A döntéssel a párt változtatott az eddigi gyakorlaton, amely a kampányfőnöki feladatok ellátását párttagsághoz kötötte.

Somogyi Zoltán elmondta: pozitív, minőségi, hiteles személyeskedésektől mentes kampányt szeretne, amelyben a demokraták összefognak, megvitatják egymás programját. A politika sokszor szólt a személyeskedésről, sokszor támadták a politikusok személyét, pártjuk programja helyett. Egyes politikai erők pedig mennyiségi politikát folytatnak, azaz minél több választót akarnak megszólítani és szavazatát megszerezni.
Az MDF a demokratákat akarja megszólítani, hogy megvitassák egymás programját és összefogjanak – fejtette ki az MDF új kampányfőnöke, aki hozzátette, hisz Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt programjában, az MDF pedig nem fog mást ígérni a választások előtt, mint amit utána adhat.
A kampányfőnök kiemelte, hogy feladata a kommunikációs, marketing és PR- tevékenység, nem feladata ugyanakkor az ajánlószelvények összegyűjtése, vagy az anyagi háttérért biztosítása.

Az MDF a leghatározottabban elítéli a szélsőségek minden formáját, de minden politikai erővel kész nyílt vitát folytatni a választási kampányban. A Jobbikkal is, hiszen egy demokratikus párt nem teheti meg, hogy levegőnek néz több százezer választót.

Az MDF bízik a higgadt érvelés, a meggyőzés és a jobbító szándék erejében. Vitázni akar, ám partnerséget csak a demokratákkal tud elképzelni, és reméli, minden politikai erő megméretteti magát nyílt vita keretében is.

Somogyi Zoltán kampányfőnökségét az egyik közösségi oldalon is bejelentette: "Örömmel leszek Bokros Lajos és az MDF kampányának vezetője."

Somogyi személyes hangvételű bejelentésben ír többek között egyetemi éveiről, konzervatív-liberális elkötelezettségéről, foci szenvedélyéről és a sportszerű küzdelemről.
"A politikai és az üzleti szféra titkos összefonódását mindig is károsnak tartottam és vallom, hogy a politikussá válás elengedhetetlen feltétele a már meglévő biztos egzisztencia."
Bejelntésében így fogalmaz." Egy apátiába süllyedő országgal szemben a hallgatás, belenyugvás az egyik legrosszabb lépés, amit valaki tehet."
(BrandTrend)